Fas'ta 16. Uluslararası Yapı Ve İnşaat Fuarı

Fas'ta 16. Uluslararası Yapı İnşaat Fuarı Başbakan Abdulilalah Benkiran'ın katıldığı törenle başladı.

Kazablanka kentindeki Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış törenine Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz de katıldı.

Törende konuşan Fas Başbakanı Benkiran, “Yeni kuracağımız hükümetin beş yıllık kalkınma planında konut projeleri kalkınmamızdaki en önemli adımlar arasında yer alacak. Vatandaşlarımızın daha iyi şartlara sahip, insan onuruna yakışır konutlarda oturması hedeflerimiz arasında.” dedi.

Ülkesinin çok önemli uluslararası toplantılara ev sahipliği yapmasından dolayı büyük gurur duyduğunu kaydeden Benkiran, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP22) gibi bir organizasyonu başarılı bir şekilde tamamladıklarını anlattı.

Fuarı düzenleyen Fas İskan ve Şehircilik Bakanı Nebil Bin Abdullah da inşaat sektörünün önemine işaret ederek, 'İnşaat sektörünün ülkemizde daha da gelişmesi için böylesi uluslararası fuarlara ev sahipliği yapmak büyük bir fırsattır.” ifadesini kullandı.

Fuara ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan konuşan Kazablanka Ticaret Müşaviri Gökhan Üsküdar, şunları söyledi:

“Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı Fas’ın sektördeki en büyük fuarı. Türkiye bu sene milli teşvikler ile 65 firma tarafından temsil ediliyor, öte yandan bazı büyük firmalarımız da bireysel olarak katılıyor. Fas’ta inşaat sektörünün büyüme hızı yüzde 10 yani ekonomik büyüme hızının neredeyse iki katı. İnşaat malzemeleri büyük oranda ithal olarak kullanılıyor ve ithal edilen ülkeler genelde Avrupa’dan. Bu fuarlar çerçevesinde Türkiye olarak bu pazarda gittikçe daha geniş kapsamlı yer alıyoruz. Türkiye ürünlerine büyük bir ilgi var, fuar firmalar arası ikili ilişkileri geliştirmek için büyük fırsatlar sunuyor.“

İki yılda bir düzenlenen fuara bu yıl 45 ülkeden 660’ın üzerinde firma katılıyor. Türkiye’den 65 firmanın katıldığı fuar 27 Kasım'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA