ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Gönen, mesajında, “Türk Milletinin kalbinde çok özel bir yeri olan öğretmenlerimiz, ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, toplumdaki birlik ve beraberliğin sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve millet olarak kültürel mirasımızın genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlenmektedir.

Ülkemizde bugün çocuklarımızın ve gençlerimizin milli bilinci, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş, aklı ve vicdanı hür; düşünen, üreten ve tecrübelerini insanlık yararına kullanabilme kabiliyetine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, yakın gelecek 2023 hedeflerinin Türkiye’sini ve geleceğin dünyasını inşa etmek açısından son derece önemlidir. Bu da yine öğretmenlerimizin değerli emekleri ve gayretleriyle mümkün olacaktır.

24 Kasım 1928 tarihinde, ülkemizde Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlik mesleğine kendini adamış, ülkenin her köşesini kendi memleketi yapmış ve her türlü zorluğa rağmen hizmet aşkıyla bu ülkenin evlatlarını sevgi ve fedakarlıkla yetiştiren bütün idealist öğretmenlerimiz ile birlikte bilimin ışığında çağdaş bir dünya için çalışan tüm öğretim elemanlarımızın ve öğretmen adayı öğrencilerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılmış olan değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum” iye belirtti.

Kaynak: İHA