EGİAD'ın İlk Kadın Başkanı Seda Kaya Veda Etti

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, tüzük gereği yapılacak genel kurulda aday olmadığını belirterek, veda etti.

Kaya, görev dönemini değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, derneğin 26 Kasım'da yapılacak genel kurul toplantısında tüzük gereği yeniden aday olmayacağını, şu ana kadar çıkan tek aday olan Aydın Buğra İlter'i desteklediğini kaydetti.

Dernek yönetiminde 48 aylık görev süresi içinde ekip ruhuyla hareket ederek 490'dan fazla organizasyona imza attıklarını belirten Kaya, bu süreçte iki genel, bir yerel, bir cumhurbaşkanlığı seçimi geçirildiğini, yakın coğrafyadaki savaşlardan göçlere kadar birçok önemli gelişmenin yaşandığını hatırlattı.

Kaya, şöyle konuştu:

'Siyasi ve ekonomik çalkantıları yaşayıp, terör belasıyla baş etmiş, bir darbe girişimini atlatmış ülkenin vatandaşları olarak çok zorlu süreçlerden geçtik. AB ile inişli çıkışlı ilişkilerle müzakerelerin eşiğine geldik, Rusya krizi yaşadık. Bunların gölgesinde kendi görüşümüz ışığında sayısız demeç verdik, rapor hazırladık. Tüm bu krizlerde sarsılmaz bir mantıkla etkili bir söylemde bulunmak, gerçeklere dikkat çekmek en büyük sorumluluğumuz oldu. Bu süreçte de her zaman devletimizin yanında durduk, hükümetimizin eleştirilmesi gereken kararlarına dikkat çektik, gerektiğinde de eleştirdik.'

Siyasete girmek gibi bir düşüncesinin de olmadığını dile getiren Kaya, yeni dönemde şirket yönetimine ağırlık vereceğini kaydetti.

Kaynak: AA