Dünya Rekortmeni Cem Karabay'a Para Cezası Şoku

Su altında en uzun süre kalma rekorunun sahibi Cem Karabay, Beylikdüzü Su Altı Sporları Kulübü Derneği’ne gelen para cezaları için çözüm arıyor.

Dünya Rekortmeni Cem Karabay'a Para Cezası Şoku
Denizde suyun altında 142 saat 42 dakika 42 saniye kalarak dünya rekoru kıran ve ilk defa Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na giren Cem Karabay, İHA’ya açıklamalarda bulundu.

Beylikdüzü Su Altı Sporları Kulübü Derneği’nin 20 Şubat 2006’da kurulduğunu belirten Karabay, “Biz bir toplum kuruluşuyuz. Temel statüde denizlerimizin daha iyi değere ulaşması ve su altı sporuna sevdalılara ulaşmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar 4 tane dünya rekoru gerçekleştirdik. Bu rekorları yaparken 2011 yılında derneği bir inceleme geldi. Bize dernek değilsiniz, iktisadi işletmesiniz dediler. Bize ceza çıkardılar. Bunları hak edecek bir şey yapmadık. Dernek olarak faaliyet gösteriyoruz. Dernek kendi üyelerine hizmet veremez. Siz bu derneği bağış yaptıysanız bu dernekten eğitim almaya hakkınız yok dediler. Her şeye bağış yapılıyor. Bir derneğin yürütülebilmesi için bağış şart, faaliyet değil. Yaklaşık 800 bin TL ceza geldi. Bunların çoğuna dava açıktık. Açtığımız davaları kazandık. Geriye 390 bin TL ceza kaldı. Vergi affı ile 18 ay taksitlendirip 180 bin TL’ye indirdiler. Bu ayın 30’unda 10 bin TL taksidi ödememiz gerekiyor ama ne ile ödeyeceğiz bilmiyorum. Bunu ödemezsek borç tekrar 390 bin TL olacak diyorlar. Bizden başka bu cezaları alan yok. Üstümüze oynanıyor gibi bir his var” şeklinde konuştu.

“BİMER’e yazdım”

Haksız yere iktisadi işletme olarak gösterildiklerini vurgulayan Karabay, “Hak etmediğimiz bir ceza aldık. Geçenlerde BİMER üzerinden Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Maliye Bakanımıza yazı gönderdim. Eğer böyle bir suçumuz varsa hapishaneye girmeye razıyım” diye konuştu.

“Daha rekorlarının borçlarını ödeyemedim”

Dünya rekorlarından sonra borç rekorlarını kırmaya başlayacaklarını ifade eden Karabay, “Kazandığımız davaları emsal göstererek dava açtık. Dava sürecini geçtiniz dediler. Paramız yoktu, paramız olmadan kimse dava açmıyor. Mahkemeye avukat tutmanız için para ödemeniz gerekiyor. Kazandığımız davalar örnek olur derken, hiçbir şey olmadı. Olduğu gibi kaldı. Daha son rekordan kalan borçları ödeyemedim. Bankadan kredi almaya çalışıyorum. Bir de üstüne bu çıktı" açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA