Bursa Ortopedik Cerrahinin Merkezi Oluyor

Amerika ve Avrupa’da yeni uygulanmaya başlanan Makoplasty robotik cerrahisi, SGK ile anlaşmalı olarak ilk kez Bursa’da yapılıyor. Yeni uygulanan robotik cerrahi işlemi ile diz protezi ameliyatı olan hastalar, aynı gün yürüyebiliyor.

Bursa Ortopedik Cerrahinin Merkezi Oluyor
Diz eklem kireçlenmesinde uygulanan eklem protez ameliyatlarında yeni bir dönem başlıyor. Geleneksel diz protezi ameliyatlarının yerini robotik cerrahi alıyor. Amerika ve Avrupa’da yeni uygulanmaya başlanan Makoplasty robotik cerrahisi, SGK ile anlaşmalı olarak ilk kez Bursa’da yapılıyor.

Robotik cerrahi uygulamasında ameliyattan önce bilgisayar ortamında hastanın 3 boyutlu diz modeli yaratılıyor. Cerrahi işlem sanal olarak test edilip, kişiye özel uygun cerrahi işlem belirleniyor. Bu uygulama; Makoplasty robotik cerrahi çalışmalarını Amerika’da tamamlayan Uzm. Dr. Kayhan Turan ve ekibi tarafından Bursa‘da ilk defa Osmangazi Aritmi Hastanesi’nde gerçekleştiriliyor.

Bu yeni yöntemin önemini anlatan Dr. Kayhan Turan, “Yeni geliştirilen robotik cerrahi uygulamasında yapılan son derece detaylı ölçümler sayesinde protezin ekleme çok daha doğru yerleştirilmesi ile kişinin doğal diz yapısının korunması sağlanıyor. Protez ameliyatının bu hassas dijital ölçümler içinde yapılmasını sağlayan robotik cerrahi ile klinik başarı şansı en üst seviyeye taşınmış oluyor” dedi.

Yeni uygulanan robotik cerrahi işlemi ile diz protezi ameliyatı olan hastalar, aynı gün yürümeye başlayıp, çok daha kısa süre içinde ağrısız ve rahat hayata geri dönüyorlar.
Kaynak: İHA