BÜ'nün Pilot Üniversite Seçilmesi

Bölgesel kalkınma için özel olarak teşvik edilecek 5 yükseköğretim kurumundan biri seçilen Bingöl Üniversitesinde projeyle ilgili ilk toplantı yapıldı Vali Köşger: 'Üniversitesinin bölgesel, tarımsal ve havza bazlı kalkınmada pilot üniversite olması hasebiyle ne tür çalışmalar yapılabileceği konusunda bir çerçeve çizdik'.

Bingöl Üniversitesi'nde (BÜ) 'Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi' kapsamında ilk toplantı gerçekleştirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tek bölgesel kalkınma ve misyon projesinin akademik misyonunu üstlenen BÜ'de, yörenin kalkınmasını sağlayacak dinamiklerin ortaya çıkarılması için çalışmalara başlandı.

Vali Yavuz Selim Köşger, BÜ Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantının ardında yaptığı açıklamada, BÜ'nin bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilecek ve desteklenecek 5 yükseköğretim kurumundan biri olarak seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitesinin pilot seçilmesi dolayısıyla hem akademik hem de kurum temsilcileriyle bir araya geldiklerini anımsatan Köşger, şöyle konuştu:

'Bingöl Üniversitesinin bölgesel, tarımsal ve havza bazlı kalkınmada pilot üniversite olması hasebiyle ne tür çalışmalar yapılabileceği konusunda bir çerçeve çizdik. Bu yapılacak seri toplantıların ilki oldu. Çok önemli, çok verimli bir toplantı oldu. İnşallah Bingöl'ü hem bölgesinde hem de Türkiye'de model bir il haline getirmeye çalışıyoruz. Bingöl Üniversitesi de bu misyonun ifasında çok önemli bir rol üstlenecek.'

- Hedef bölgeye katkı sunmak

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da hazırlanacak projelerin Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve YÖK tarafından destekleneceğini anımsattı.

Toplantının verimli geçtiğini aktaran Çapak, şunları kaydetti:

'Amacımız sadece Bingöl'e değil, bölgemize katkı sağlamaktır. Üniversitemizin bu konuda öncü rol üstlenerek bunu en iyi şekilde yürüteceğini düşünüyoruz. Proje odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem üniversitemizin hem ilimizin hem de bölgemizin farklı konularda öne çıkarılmasını hedefliyoruz.'

Toplantıya, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan, KOSGEB Temsilcisi Naci Özdemir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

BÜ, 18 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Açılış Töreni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, bölgesel kalkınmanın merkezi olarak seçilen 5 üniversiteden biri ilan edilmişti.
Kaynak: AA