Borç Yapılandırmada Son Gün 25 Kasım Uyarısı

SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü, borçların yapılandırılmasını kapsayan kanun düzenlemesinden yararlanabilmek için başvuru süresinin 25 Kasım Cuma günü sona ereceği söyledi.

Borç Yapılandırmada Son Gün 25 Kasım Uyarısı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, 19 Ağustos’ta yürürlüğe giren bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunla, 2016 yılı Haziran ayından önceki dönemlere ilişkin sigorta primi ve primlere ilişkin diğer borçlar ve idari para cezalarının yapılandırma kapsamına alındığı hatırlatıldı.

SGK İl Müdürü Ünlü, vatandaşlara birikmiş borçlarını peşin ödenmede, gecikme zammı ve gecikme cezası yerine, enflasyon farkının sadece yarısı tutarında fark ödeyerek ya da 6, 9, 12 ya da 18 taksitte ödenmesi imkanı tanıyan yapılandırmadan yararlanmaları çağrısında bulundu.

Ünlü, "Kurumumuza prim borcu bulunup da henüz yapılandırma yapmamış olan vatandaşlarımızın kanundan yararlanmak için en geç 25 Kasım 2016 Cuma gününe kadar müdürlüklerimize bizzat, posta yolu ile ya da internet üzerinden yapılandırma taleplerini iletmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA