Bilecik'te TEOG Birinci Gün Oturumları Başladı

Bilecik'te, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il geneli 50 okulda 2 bin 617 öğrencinin sınavlara gireceğini belirterek öğrencileri sınav öncesi iki kez kazanım değerlendirme sınavına tabi tuttuklarını söyledi.

Sınav öncesinde moral ve motivasyon olması açısından 'motivasyon ve başarı' konulu seminerler düzenlediklerini ifade eden Durmuş, şunları kaydetti:

''Her öğrencimize kitap okuma alışkanlıklarını daha çok pekiştirebilmeleri için kitap hediye ettik. Çünkü sınavlarda başarılı olmanın asıl amacı, asıl değeri kitapları okuyup anlamakta. Eğer anlarsanız sorunun zaten yarısını çözmüşsünüzdür. Öğrencilerimiz, aileleri ve milli eğitim teşkilatı sınava kadar yapılması gereken bütün gayret ve çabayı sarf ettik. Bu sınavın onların değerini ölçmediğini, sadece liseye geçiş için bir basamak olduğunu, onların bizim ülkemizin geleceği, yarını, aydınlığı, umudu olduğunu ve her zaman için değerli ve önemli olduklarını kendilerine söyledik.''

Durmuş, bugünkü sınavda öğrencilerin Türkçe, matematik ve din kültürü dersinden sorulara tabi olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA