Beyşehir Belediyesi Çalışıyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi ekipleri, yaklaşan kış mevsimine rağmen sahada mesai yapmaya devam ediyor.

Beyşehir Belediyesi Çalışıyor
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yerel yönetimler için çalışma temposunun en hızlı olduğu dönemler olan yaz sezonunun geride kalmasına rağmen ilçe belediyesi olarak yaklaşan kış sezonu öncesinde de sahada bir takım çalışmalar sergilediklerini söyledi.

Beyşehir Belediyesi’nin Kasım ayının son günlerinde olunmasına rağmen çalışma hız ve temposundan bir şey kaybetmediğini belirten Özaltun, özellikle Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile makine ve ikmal bakım ekiplerinin sahada belediye’nin olmazsa olmazı olan rutin belediyecilik faaliyetlerine aksamadan devam ettiğini vurguladı. Bunda mevcut hava koşullarının da uygun gitmesinin etkili olduğunu dile getiren Başkan Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nin dönemlerinde Beyşehir’de ilk olan ve ilçe halkının da yakından takip ettiği birçok yatırım ve projeye imza attığını kaydetti.

Bunu yaparken rutin belediyecilik faaliyetlerinin de durmadan sürdüğünü belirten Özaltun, “Rutin belediyecilik faaliyetleri de yerel yönetimlerin vazgeçilmez önemli bir unsurudur” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bugünlerde Yeni Mahalle’de sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştirdiğini, bazı güzergahlardaki yolların ise kış mevsiminin olumsuz koşullarından etkilenmemesi için drenaj faaliyetleri yürütüldüğünü belirten Özaltun, “Zaman zaman bizlerin de birim müdürlerimiz ile birlikte inceleme yaparak yerinde gördüğümüz çalışmaları, ilgili birimlerimizden her gün gelen faaliyet raporları doğrultusunda titizlikle takip etmekteyiz. Beyşehir Belediyesi ekiplerinin son dönemde yükselen çalışma temposu, ilçemiz halkının gözünden kaçmadığı gibi yürütülen birçok proje, çalışma ve verilen hizmetler takdir kazanmaktadır. Bu manada, kış mevsimi öncesinde ilgili birimlerimizin bugünlerde sona eren ya da devam eden yürüttüğü rutin belediyecilik faaliyetleri şöyledir: Fen İşleri Müdürlüğümüzün bazı bölümlerde parke tamiri de yapılan Yeni Mahalle dışında, Müftü Mahallesi Ali Rıza Celeboğlu İlk ve Ortaokul çevresinde sona eren altyapı çalışmalarının ardından yol tamiratları gerçekleştirilmiştir. Hacıarmağan Mahallemizde yağmur suyu tahliyeleri için baca yapım çalışmaları sürmektedir. Merkezde devam eden çalışmalar, dış mahallelerimizde de yürümektedir. Sadıkhacı ve Yeşildağ’da kilitli parke taşı döşeme çalışmaları sürmektedir. Üzümlü’de yol düzenleme çalışmaları yapılırken, Adaköy’deki parke tamiri çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri de tam kadro sahada

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin de, sonbahar mevsiminin son günlerinde çalışmalarının hızını kesmediğini aktaran Özaltun, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz de sahadaki çalışmalarda en aktif rol üstlenen birimlerimizden birisi oldu. Beyşehir Gölü kıyılarının eski güzel günlerine dönmesi için adeta seferber olan ekiplerimiz, sahil şeridinde kamış ve saz gibi istenmeyen sucul bitkilerden bölgeyi temizliyor, arındırıyor. Bu birimdeki ekiplerimizin büyük bir bölümü ise Beytepe Mahallemizdeki Seyir Tepesi ile merkezdeki mahallelerimizdeki çocuk parklarının genel bir temizlik ve bakım çalışmalarını yürüttü. Ayrıca, Çarşamba Kanalı olarak bilinen BSA kanalının her iki yanında, anıt ve şadırvan meydanı ile Vuslat Parkı ve dış mahallelerimizden Karadiken Mahallesi’nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi. Son dönemde adeta fabrika gibi çalışan Makine ikmal bakım birimimiz de, kamelya, bank üretimini sürdürüyor. Ayrıca, kış öncesi iş makinelerimizin kışlık bakımları da devam ediyor. İlgili birimlerimizin bu çalışma temposu, hava şartları elverdiğince hız kesmeden sürecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA