Balıkesir'e Kışa Hazır

Balıkesir’de karla mücadelede alınacak önlemler için Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Balıkesir'e Kışa Hazır
Balıkesir sınırları içerisindeki karayollarında kış mevsimi dolayısı ile trafik güvenliğinin sağlanması için yapılacak çalışmalar, alınacak tedbirler, kurumlar arasında işbirliği konularını belirlemek üzere düzenlenen "Kış Dönemi İl Trafik Güvenliği Toplantısı" Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı. Valilik Kocaseyit toplantı salonundaki programa, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda 2016 yılı kış mevsimin ağır geçmesi ihtimali göz önünde bulundurularak yağmur, kar yağışı, tipi, buzlanma ve sis hallerinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınması gereken tedbirler ve karla mücadelede kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması konuları görüşüldü. Vali Ersin Yazıcı, toplantının vatandaşların kış aylarını daha sağlıklı ve huzurlu şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

Kış şartlarının önceden alınacak tedbirlerle bertaraf edilmeye çalışılacağını belirten Vali Yazıcı, "Vatandaşlarımızın karayollarında can ve mal kaybını korumak adına hepimize görev düşüyor. Kış mevsiminin olumsuz yöndeki etkilerinin azaltılması ve aksamaya meydan vermemek için tam koordinasyon sağlamalıyız.Bu dönemde alınacak tedbirlerle alakalı ilgili kurum ve kuruluşlarımızla yapılan hazırlıkları yeniden gözden geçirmek ve koordinasyonu gerektiren hususlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik. Yoğun kış döneminde bizim için en önemli unsurlardan birini oluşturan trafik güvenliğinin sağlanmasına büyük önem vermeliyiz." dedi.

İlgili kurum ve kuruluşlardan koordineli halde olmalarını ve kış şartlarında yapılacak çalışmalarda kullanılacak araçların bakımlarını yaptırmalarını isteyen Vali Yazıcı, vatandaşlardan ise 112’ye asılsız ihbarda bulunmamaları gerektiğini vurguladı. Vali Ersin Yazıcı’nın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekip amirlerince genel ve teknik bilgiler verildi.

Gerçekleşen toplantıda trafik güvenliğinin sağlanmasından, kolluk kuvvetlerinin emniyet tedbirleri almasına, sağlık ve eğitim hizmetlerinin aksatılmamasından ana arterlerin açık kalmasına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunuldu.
Kaynak: İHA