Aksaray'da Masabaşı Tatbikatı Yapıldı

Aksaray Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan 'Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı' gerçekleştirildi.

Vali Aykut Pekmez, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, olası bir deprem veya diğer doğal afet olaylarında bir canın kurtarılmasının çok önemli olduğunu belirterek depreme ve diğer afet olaylarına karşı her an hazırlıklı olunması gerektiğini aktardı.

Yapılan tatbikatın masabaşında bile olsa çok önemli olduğunu vurgulayan Pekmez, afetlere hazırlıkların en ayrıntısına kadar yapılarak, olası bir deprem sonrasında ilgili kurum ve kuruluşlarca yapacakları görevlerin planlamasının büyük önem arz ettiğini kaydetti.

AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen de plan hakkında yaptığı konuşmasında, oluşturulan deprem senaryosuna göre deprem sonrasında 26 hizmet grubunun görev yapacağını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, Aksaray'da 6.0 büyüklüğünde meydana gelen deprem senaryosuna göre oluşturulan 26 hizmet grubunun yapacakları çalışmalar anlatıldı.

Programa, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Kaynak: AA