Adana'daki Gasp Davası

Marketten sigara ve para gasbeden 5 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı.

Adana'da bir marketten ardı ardına 6 kez para, sigara ve telefon kontürü gasp ettiği iddia edilen 5 sanıktan biri 16 yıl, diğerleri ise 1 yıl 8 aydan 4 yıl 5 aya kadar hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, başka suçlardan hükümlü İmran Aksu, Ali Kaya ile Maksut Herdem ve avukatları katıldı.

Başka suçtan hükümlü Kemal Yalçın ise Maltepe 3 No'lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS yöntemiyle hazır edildi. Muhammet İpek ise gelmedi. Sanıklar son savunmalarında suçsuz olduklarını iddia edip beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, Aksu'yu 6 ayrı olaydan toplam 16 yıl 2 gün, Herdem'i 4 yıl 5 ay 10 gün, İpek ve Yalçın'ı ikişer yıl ikişer ay yirmişer gün, Kaya'yı ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum etti.

Beş sanık Gülpınar Mahalesi'nde babası ile market işleten Ömer G'nin (23) yanına 2008 yılı Eylül ayında 6 kez gelip tehdit ederek marketten toplamda 120 lira, sigara ve telefon kontürü gasp etmiş ve şikayet üzerine zanlılar yakalanmıştı. Bir süre tutuklu yargılanan sanıklar daha sonra tahliye edilmişlerdi.

Kaynak: AA