Vergi Affından Yararlanmak İçin Son Şans

Hükümet tarafından bir süre önce çıkartılan bazı alacakların tekrar yapılandırılması ile ilgili düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 25 Temmuz Cuma gününe kadar başvurmaları gerektiği hatırlatıldı.

Vergi Affından Yararlanmak İçin Son Şans
Halk arasında vergi affı olarak bilinen kararın emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi, ecrimisil bedeli, işgal harçları, zemin tahrip bedeli ve eğlence vergisini kapsadığını hatırlatan yetkililer, ”30.06.2016 tarihinden önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde ise bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizi, gecikme zamları, 2016 yılına ilişkin olarak 30.06.2016 tarihinden önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizi, gecikme zamları kapsama girmektedir. Bu madde kapsamında borçlular 25 Kasım Cuma tarihine kadar belediyemizin Gelir Birimine yazılı olarak başvurmaları gerekiyor. Yapılandırılan borçlar tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilecektir. Peşin ödemelerde yapılandırılan borçlara herhangi bir kat sayı ya da faiz uygulanmayacaktır. Yapılandırılan borçların taksitle ödenmek istenmesi halinde, başvuru sırasında 6,9,12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçilebilecek. Yapılandırmanın devam edebilmesi için, ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şarttır. Ayrıca, taksitlerden bir takvim yılında en fazla iki tanesinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hali kanunun ihlal nedeni sayılmayacaktır. Bu durumda, diğer taksitler ilgili dönemlerinde ödenebilecektir. Kanunun düzenlemelerinden yararlanmak isteyen mükellefler Cuma günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerekmektedir. Aksi halde kanundan yararlanamayacaklardır” dediler.

Emlak Vergisi’nde 30 Kasım son gün

İzmit Belediyesi Gelir Birimi’nde Cumartesi ve Pazar günleri vergi mesaisi yapılacağı açıklandı. Yetkililer, 2016 yılına ait Emlak Vergisi ve İşyeri Çevre Temizlik vergilerinin ikinci taksitlerinin ödeme tarihinin 30 Kasım Çarşamba günü sona ereceğini de hatırlatarak, “Vatandaşlarımızın vergilerinin 2.taksitlerini ödemede zorluk çekmemeleri için 26 Kasım Cumartesi ve 27 Kasım Pazar günü 8.30-17.30 saatleri arasında İzmit Belediyesi Gelir Birimi, Bekirpaşa Şubesi ve Kuruçeşme şubemizde mesai yapılacaktır. Mükelleflerimize ödeme kolaylığı sağlamak konusunda alternatif seçeneklerimiz mevcut olup, Banka ve PTT kanalıyla tahsilat yapabilmekteyiz. Mükellefler, vergi ödemelerini Ziraat Bankası Kocaeli Merkez Şubesi TR89 0001 0001 6336 6765 165 001 IBAN nolu hesaba ya da 111297 nolu posta çeki hesabına EFT veya havale yolu ile yatırabilirler. Ayrıca kredi kartı ve internet aracılığı ile tahsilat yapılmaktadır. Vatandaşlar belediyemizin resmi internet sitesi www.izmit.bel.tr adresine girerek borç sorgulama ve tahsilat işlemleri kısmından da ödeme yapabilirler” şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA