Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Binası Yenileniyor

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek, derneğin hizmet binasında tadilat yapıldığını belirtti.

Güdek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek hizmet binasındaki tadilatın, Ünye Belediyesince gerçekleştirildiğini söyledi.

Engelli vatandaşlara daha iyi ortamlarda hizmet vermeyi istediklerini ifade eden Güdek, 'Engelli kardeşlerimiz mutlu olsunlar, hak ettikleri mekanlarda yaşasınlar istiyoruz. Derneğimizin karanlık olmamasını ve aydınlık olmasını istiyoruz. Resmi kurum gibi bir görünümde ve statüde olmasını diliyoruz. Bu isteklerimizi de Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a ilettik. Sağolsun başkanımız da derneğimizin hizmet binasının tadilatını yaptırıyor.' dedi.

Yapılan yeni düzenlemeyle alt katta kurs yerleri, üst katta oturma, dinlenme, misafir salonları ve çalışma odalarının olacağını anlatan Güdek, şunları kaydetti:

'Derneğimizin atıl vaziyette bir üst katı vardı. Burası misafir ve dinlenme odası ile çalışma ofisleri olarak düzenleniyor. Derneğimizin bitişiğinde Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nden devraldığımız alanla burayı birleştirerek yönetim ve çalışma odası yapıp vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Dernek binasındaki tadilat çalışmasının ardından ortaya çıkacak olan kurs salonlarıyla engelli vatandaşlara çeşitli dallarda kurs verme imkanı da bulacağız. İşaret dili, fotoğrafçılık, mesleki kurslar gibi birçok kurs açmayı ve engelli bireylerimizin donanım ve meslek tecrübesi kazanmasını arzuluyoruz.'

Güdek, tadilat çalışmalarının ardından yenilenecek olan dernek hizmet binası için 3 Aralık Cumartesi günü açılış programı düzenleneceğini aktardı.

Kaynak: AA