Tunceli'de 'Gönül Elçileri Projesi'

Tunceli Valisi Osman Kaymak'ın eşi Emine Kaymak, vali yardımcılarının eşleri, kurum amirlerinin eşleri ve bayan kurum amirleri ile bir araya gelerek koruyucu aile projesi hakkında bilgiler verdi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Kaymak'ın eşi Emine Kaymak'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Devlet Konukevi'nde düzenlenen ve vali eşlerinin katıldığı 'Gönül Elçileri Projesi' toplantısına katıldığı anımsatıldı.

Gönül Elçileri Projesinin illerde vali eşleri tarafından yürütüleceğinin ifade edildiği açıklamada, bu kapsamda Tunceli'de Emine Kaymak'ın, vali yardımcılarının eşleri ile bayan kurum amirleri ve kurum amirlerinin eşleriyle bir araya gelerek birlik, beraberlik ve kaynaşma toplantısı yaptığı ve koruyucu aile projesi hakkında bilgiler verdiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymak, şunları kaydetti:

'Koruyucu aile projesi bir insanlık projesidir. Bir toplumun geleceği çocukların verdiği oranla ölçülür. Devletimizin imkanlarıyla her türlü ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanmakla birlikte, zaman içerisinde çocuklarımızın toplu yaşamalarının gelişimleri üzerindeki olumsuz etkilerinin gözlemlenmesi sonucu, çocuklarımızın toplu yaşadıkları yuvalardan daha küçük olan çocuk evlerine yerleştirilmeye başlanmıştır. Bu anlayışımızın bir adım ötesi olarak anne baba şefkatinden mahrum kalmadan kaynağı sadece insanda olan sevgi ve şefkat duygusuyla büyümelerine imkan sağlayan koruyucu aile hizmetlerinden yararlandırılmaya başlanmıştır.'

Kaymak, insani duyarlılık ve kadın şefkatiyle toplumdaki ihtiyaç sahiplerine uzatacakları sıcak elin değerine işaret ederek sosyal sorumluluk seferberliğine çağrı yaptı.

Kaymak, milletin her konuda yanında olmak noktasında kendilerine görevler düştüğünü, gönül elçileri olarak, tüm kadınların gönül kapısının hep açık olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA