Tokat 'Eye Tokat' Projesi İle Tanıtılacak

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Eye Tokat” projesinin Tokat’ın tanıtımına büyük katkı sağlanması hedefleniyor.

Tokat 'Eye Tokat' Projesi İle Tanıtılacak
Bir otelde düzenlenen “Eye Tokat” web sitesinin tanıtımı Tokat Valisi Cevdet Can ve ilgili birimlerin daire müdürlerinin katılımı ile yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, İl Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye İl Özel İdaresi’nin finansal destek verdiğini söyledi.

Tokat’ın geniş çaplı tanıtımın yapmayı amaçlayan proje kapsamında sadece bilgisayar değil Kiosk ve Android, Apple Store uygulaması olarak tasarlandığını ifade eden Akyüz, “eyetokat.com” tanıtım sitesinde Tokat’a ait birçok bilgiyi bulmanın mümkün olduğunu ifade ederek, “Bu site interaktif Tokat, kent hakkında ve kültür rotası başlıklarıyla üç bölümden oluşmakta oluşmaktadır. Siteye girilerek şehirde bulunan yapılar hakkında sesli ve 360 derece görüntülü bilgi alınmaktadır. Bu bölüm karşılıklı etkileşim göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Farklı şehirlerden ilimize gelmek isteyen misafirlerimize ilimizi daha etkileyici bir yöntemle tanıtmayı sağlamaktadır” dedi.

İl Kültür ve Turizm Yardımcısı Ali Uçar ise proje ile ilgili sunum yaptı. Web sitesinde sanal tur yapılabileceğini ayrıca kültür rotası oluşturularak yaya ve araçla istenilen yerlerin belirlenecek güzergah üzerinden gezilebilme imkanı sunulduğunu ifade eden Uçar, sistemin çalışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokat Valisi Cevdet Can ise projeyi “Küçük ama devrim niteliğinde bir proje” olarak nitelendirdi. Dünya edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Alman Johann Wolfgang Von Goethe’nin “Göz bildiğini görür” sözünü hatırlatan Vali Can, bu noktadan hareketle sitenin “eye:göz” sözcüğü ile Tokat isminin birleşmesiyle oluşturulduğunu söyledi.

Bu sitenin göle atılan bir taş gibi etrafından dalgalar oluşturacağını dile getiren Vali Can, “Site her geçen gün daha da zenginleşecek. Geleneksel el sanatları üzerine site daha da güçlendirilmeli. Tokat’la bütünleşen yazmacılığa ilişkin bütün desenler sitede yer almalı” dedi.

Bu sitenin bir kamu sitesi gibi görülmemesi gerektiğini dile getiren Vali Can, “Site Tokatlıların olacak, özgür bir site olacak. Geleneksel el sanatları üzerine faaliyet gösteren sanatkarlarımız, ürünlerinin reklamını site üzerinden yapabilecekler” diye konuştu.

Kaynak: İHA