TİKA'dan Namibyalı Çiftçilere Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Afrika ülkelerinden Namibya'da çiftçilere traktör, balya ve tırmık makinesi hibe etti.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 bin hektarlık Uitkomst Çiftliği'nde yaşayan yerel San topluluğuna tarımsal faaliyetlerinde kullanmaları için ekipman desteğinde bulunuldu.

Araç gereçlerin teslim törenine Namibya Geri Kalmış Topluluklardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Royal Johan Kxao ile TİKA Windhoek Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Yardımcısı Kxao, buradaki konuşmasında, TİKA'ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek TİKA'nın Namibya'da en etkili ve verimli çalışan kalkınma ajansı olduğunu kaydetti.

Kxao, benzer birçok kurumun kendilerine destek sözü verdiğini ancak yerine getirmediğini vurguladı.

Açıklamada, söz konusu topluluğa desteklerin sürdürüleceği belirtilerek 'TİKA, tarımsal üretim sistemine yakın zamanda geçen, alışma sürecinde zorluk yaşayan Namibya'nın en az gelişmiş bu topluluklarının geleneksel yaşam biçimine müdahale etmeden kalkınmalarına ve kendilerine yeter hale gelmelerine katkı sunma gayesiyle çalışmaktadır. Bu kapsamda 2016 yılında sekiz proje gerçekleştirilmiştir ve bunların toplam değeri 200 bin doları aşmaktadır.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca bölgedeki 400 öğrenciye eğitim veren Mangetti Dune İlkokulunun yemekhanesinin tadilatının yapıldığı bildirildi.

Kaynak: AA