TEOG Sınavı İçin Kentte Alınan Tedbirler

Kocaeli Valiliği tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için kentte gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak TEOG sınavı süresince araçların zorunlu olmadıkça kornalarını kullanmamaları gerektiği belirtildi.

TEOG sınavına girecek öğrencilerin sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve belediyeler tarafından yollarda herhangi bir bakım, onarım çalışması yapılmayacağı kaydedilen açıklamada, 'İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve belediye zabıtası tarafından trafik akışını kesecek, yavaşlatacak şekilde herhangi bir düzenleme ve çalışma yapılmayacaktır. Sınav yapılan okulların etrafında sınav günü sınav bitiş saatine kadar pazar kurulmasına müsaade edilmeyecektir.' denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

'Sınavlara giren öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak gürültü, anons, müzik yayını gibi her türlü faaliyetin güvenlik kuvvetlerince herhangi bir talimat beklenmeksizin engellenecek ve ilgililer hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Sınav yapılan yerlerin etrafında güvenliği sağlamak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yeterli sayıda mobilize ekip görevlendirilecektir.

Sınavların yapılacağı binalarda otopark olarak kullanılan alanlar, sınava girecek olan adayların kullanımına açık tutularak ücretsiz kullanılacaktır. TEOG sınavlarının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ve sınava girecek adayların karşılaştıkları sorun ve talepleri iletebilmeleri amacıyla Kocaeli Valiliğince sınav tarihlerinde görev yapmak üzere 'Sınav Kriz Masası' oluşturulmuş olup, 300 50 12 numaralı telefon ile hizmet verilecektir.'

Kaynak: AA