'Suruç'a Belediyecilik İlk Kez Geliyor'

İçişleri Bakanlığınca KHK ile yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin ulaştığı Suruç ilçesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi ve beraberindeki heyet, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi: 'Belediyecilik Suruç'a ilk kez geliyor. Vicdanım da aklım da bunu söylüyor. Ölçümlerimiz ve etüt çalışmalarımız bunu gösteriyor' Vali Tuna: 'Terörle arasına mesafe koymayan, çizgisini belirleyemeyen herkes kaybedecek'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki çalışmalarla ilgili, 'Belediyecilik Suruç'a ilk kez geliyor. Vicdanım da aklım da bunu söylüyor. Ölçümlerimiz ve etüt çalışmalarımız bunu gösteriyor.' dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, ilçedeki muhtarlar ve kanaat önderleriyle Suruç Öğretmenevi'nde bir araya geldi.

Suruç Belediyesine görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada, ilçede yürütülen çalışmalar ve planlanan hizmetlere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada, her vatandaşın devletin hizmetlerinin yürütülmesine destek olması gerektiğini söyledi.

Devletin terörle mücadelede kararlılıkla yoluna devam edeceğini vurgulayan Tuna, '15 Temmuz'u yaşamış ülke olarak bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu görmemiz lazım artık. Devlet kendi içindeki ihanet şebekelerini, bu FETÖ olur, PKK olur, bundan sonra temizleyerek yoluna devam ediyor.' dedi.

Bu mücadelenin hiçbir terörist kalmayıncaya kadar süreceğini belirten Tuna, şöyle devam etti:

'Terörle arasına mesafe koymayan, çizgisini belirleyemeyen herkes kaybedecek. Bu insanlar hem bu devletten maaş alacak hem de ülkenin bölünmesi için çalışacak. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Hiçbir devlet buna rıza göstermez. Aramızda doktor, öğretmen, işçi olabilir, fark etmez. Hepsinin görevine son verilir. İşledikleri suçun karşılığını görür, cezalandırılırlar. Pişman olurlarsa ne ala, olmazlarsa da yine düşkün ve itibarsız bir şekilde hayatlarını sürdürür. Kimse onların yüzüne bakmaz. Çoluğumuzu çocuğumuzu böyle terör örgütlerinin eline düşmekten korumamız gerekiyor.'

- 'İlçe temiz görünüme kavuştu'

Nihat Çiftçi de yıllardır halka hizmeti ibadet anlayışıyla yürüttüklerini anlattı. Belediyecilik hizmetlerinde mazeretin olamayacağına işaret eden Çiftçi, milletin parasının doğru kullanılmasının büyük önem taşıdığını bildirdi.

Çiftçi, ilçeye 5 yeni park daha yapmak için de çalışmalara başladıklarını aktardı.

Büyükşehir olarak ilçe için üzerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiklerini ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

'Belediyecilik Suruç'a ilk kez geliyor. Vicdanım da aklım da bunu söylüyor. Ölçümlerimiz ve etüt çalışmalarımız bunu gösteriyor. Suruç'ta bir metrekare yeşil alan yok, yağmur drenajı yok, kanalizasyon çökmüş, işlemeyecek vaziyette. Suruç'ta bir metrekare asfalt dökülmemiş. 11 Nisan bölgesinden başlayıp 6 bulvarımızı kısa sürede asfalta kavuşturduk. Daha sonra çamur içerisinde olan sanayi parkeyle tertemiz görünüme kavuştu.'

Heyet, daha sonra muhtarlar ve kanaat önderleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Suruç Belediyesine görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Açıkgöz'ü makamında ziyaret eden heyet, burada belediyecilik faaliyetlerine ilişkin sunumu izledi.
Kaynak: AA