Samsat'ta Çipli Kimlik Uygulaması Başladı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde çipli kimlik kartı talepleri alınmaya başlandı.

Samsat'ta Çipli Kimlik Uygulaması Başladı
İlk önce Kırıkkale’deki pilot uygulamanın ardından, Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu 10 ilde daha çipli kimlik kartı verilmesine karar verilmesi ile Samsat İlçe Nüfus Müdürlüğünde talepler alınmaya başlandı.

Samsat ilçesindeki ilk çipli kimlik kartı talebini yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, birer biyometrik fotoğraf ve eski kimlik belgesi ile başvuru yaptılar. Kaymakam Atak ve Fırat, her iki el için parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izini sisteme tarayarak başvurusunu tamamladı.

Kaymakam Kürşad Atak yaptığı değerlendirmede, yeni kimlik kartı uygulamasının içinde bulunduğumuz teknolojik çağa daha uygun olduğunu belirterek yenilenen sistemin ülkeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Kaymakam Atak, "İçinde bulunduğumuz çağ, teknoloji çağıdır. Bu teknolojinin iyiye kullanılması kadar kötü amaçlı olarak kullanılması da kaçınılmazdır. Bu nedenle her alanda çağa ayak uydurmak ve yenilikler yapmamız gerekiyor. Yeni çipli kimlikler kişinin korunması ve bilginin güvence altına alınmasında daha kapsamlıdır. 10 ilimizde başlatılan yeni kimlik kartı uygulaması ile Samsat ilçemizde de uygulamayı başlattık. Başvuruların yapılmasından sonra yaklaşık 10 gün içerisinde verilen adrese kimlikler kargo aracılığı ile ulaştırılacak. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA