'Sağlıklı Yaşam Ve Obezite İle Mücadele' Projesi Kapsamında 25 Bin Kişi Tarandı

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yürütülen ‘Sağlıklı Yaşam ve Obezite ile Mücadele’ projesi kapsamında üç ayda 25 bin kişinin sağlık taraması yapılarak, vücut kitle endeksi belirlendi.

'Sağlıklı Yaşam Ve Obezite İle Mücadele' Projesi  Kapsamında 25 Bin Kişi Tarandı
Yeşilyurt ilçesinde yaşayan vatandaşların sağlıklı bir hayata sahip olmaları için Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi arasında imzalanan protokolle uygulanan ‘Sağlıklı Yaşam ve Obezite ile Mücadele’ projesi kapsamında bugün Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen çalışma ile öğretmen ve öğrencilerin sağlık taraması yapılarak, vücut kitle endeksi çıkarıldı.

Projeyi çok beğendiklerini ifade eden lise öğrencisi Kübra Bağcı, “Sağlık durumlarımızla ilgili bazı testlere girdik. Boy, kilo, şeker ve tansiyon seviyelerimiz belirlendi. Çıkan sonuçlar itibariyle ne yapmamız gerektiği ayrıntılı olarak anlatıldı. Elde edilen verilerin yatırımlarda belirleyici olacağı söylendi. Başkanımız Hacı Uğur Polat’tan spor alanlarının arttırılmasını istiyoruz. Bu faydalı projeden dolayı Yeşilyurt Belediyesine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından başlatılan obezite ile mücadeleye yönelik projeyi çok beğendiklerini söyleyen lise öğrencisi Fida Yiğitoğlu, “Obezite ve sağlıklı yaşam hakkında bize önemli bilgiler verildi.

Egzersiz yapmamızı ve hangi alanlarda kendimizi geliştirmemiz gerektiği konularında bilgi sahibi olduk. Yüzme, basketbol ve voleybol gibi branşlarda spor yapmamız önerildi. Gençler olarak spor salonlarına fazlasıyla ihtiyaç duyuyoruz, birkaç yerde spor salonu var, ancak bu sayının çoğaltılmasını bekliyoruz” dedi.

Okullarında düzenlenen bu önemli ve faydalı etkinlikten dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkür eden Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Kayaduman, “Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi çok anlamlı bir proje uyguluyorlar. Öğrenci ve Öğretmenlerimizin kendi okullarında bu şekilde teste tabi tutulmaları, sağlık değerlerini görmeleri çok güzel oldu. Bu hizmetlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat Başkanımıza teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Emin Kafkas, “Yeşilyurt Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz projemiz kapsamında 3 aydır sahada yoğun bir çalışma yürüttük. Alanında uzman bir ekiple çalışmalarımız devam etmektedir. Bu proje uygulaması bölgemizde bir ilk olarak gerçekleşmektedir. Sayın Başkanımız Hacı Uğru Polat’a projeye vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Proje bitiminde elde edilecek bilimsel veriler ışığında sportif aktivite ve tesislerin yapılanacağına inanıyorum” dedi.

‘Sağlıklı Yaşam ve Obezite ile Mücadele’ projesi hakkında bilgiler veren Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mehmet Cüreoğlu yaptığı açıklamada, “Ülkemizde son yıllarda obezite rakamları artış gösterdi. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla başlattığımız projemize vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. İnönü Üniversitesiyle ortaklaşa sürdürdüğümüz proje kapsamında kent sakinlerine sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve obezite durumunun belirlenmesi için obeziteyle mücadele konusunda eğitimler ve testler uygulamaya devam ediyoruz. AVM başta olmak üzere ilçemizin birçok alanında mahalle meydanları, muhtarlıklar ve kamu kurumlarında saha taraması yaptık. Öğrencilerimizin de bu projeden faydalanması için ilçemizdeki okullarda çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Bugün Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesinde okuyan öğrenci kardeşlerimizi bu testlere tabi tuttuk. Hedefimiz 30 bin kişiye hem obeziteden korunmaya yönelik eğitimler verilmekte ve testler uygulamaktır. Üç ay içerisinde 25 bin kişiye ulaştık. Bu ayın sonu itibariyle tamamlanacak saha çalışmalarından sonra çıkan sonuçları rapor haline getireceğiz. Elde edilen bilgiler Yeşilyurt için sportif ve sağlıklı yaşam ile ilgili yatırımlarda belirleyici olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA