Polonya Bağımsızlık Günü Resepsiyonu

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Lang:'Türk insanının bağımsızlığa ve demokrasiye olan bağlılığının en yakın örneğine 15 Temmuz günü sokaklara milyonlar dökülüp de darbe girişimi akamete uğratıldığında şahit olduk'.

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Lang, 'Türk insanının bağımsızlığa ve demokrasiye olan bağlılığının en yakın örneğine 15 Temmuz günü sokaklara milyonlar dökülüp de darbe girişimi akamete uğratıldığında şahit olduk.' dedi.

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliğinde Bağımsızlık Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, başkentteki misyon şefleri, askeri ateşeler ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden yetkililer katıldı.

Büyükelçi Lang, burada yaptığı konuşmada, Polonya'nın Türkiye'deki 149. büyükelçisi sıfatıyla verdiği resepsiyona katılan konukları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Lang, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, 'Türk insanının bağımsızlığa ve demokrasiye olan bağlılığının en yakın örneğine bu yılın 15 Temmuz günü sokaklara milyonlar dökülüp de darbe girişimi akamete uğratıldığında şahit olduk.' değerlendirmesinde bulundu.

Polonya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin 15. yüzyıldan beri güçlenerek devam ettiğini vurgulayan Lang, Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne yaptığı katkılardan ötürü Türkiye'ye minnettar olduklarını ifade etti.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun ise Bağımsızlık Günü dolayısıyla Polonya halkını tebrik ettiğini belirterek, ilişkilerini stratejik ortaklık seviyesine çıkarmış iki müttefik ve dost ülkenin karşılıklı saygı ve güvene dayalı işbirliğini 600 yıldır her alanda sürdürmekte olduğunu söyledi.

Coşkun, Türkiye ve Polonya arasında inşa edilen sağlam tarihi zemin üzerinde ikili işbirliği ve toplumlar arasında yakınlığı artıracak yeni adımların güvenle atılabileceğine inandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA