Paralarını Alamayan İnşaat İşçileri Grev Yaptı

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan paralarını alamadıklarını iddia ederek pankart açıp grev yaptı.

Paralarını Alamayan İnşaat İşçileri Grev Yaptı
Aydın Efeler Güzelhisar Mahallesi’nde yapımı devam eden Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yeni binasında çalışan 22 işçi paralarını alamadıkları için iş bıraktı. 2 aydır maaşlarını almadıklarını iddia eden işçiler, inşaat önünde toplanarak yüklenici firmaya tepki gösterdi. İnşaatın son katına da ‘bu iş yerinde grev vardır’ yazılı pankart asarak seslerini duyurmaya çalışan işçiler, mağdur olan üçüncü grup olduklarını ifade ettiler. Yaklaşık 22 işçiden 14’ü inşaat önünde yüklenici firmadan olumlu bir haberin gelmesini beklerken, kendilerini inşaata almayan yetkililere de sitem etti.

“İki Aydır Maaşımızı Alamıyoruz”

Parasını almayan işçilerden olduğunu belirten Ali Karakuş, "Yaklaşık 2 aydır maaşımızı alamıyoruz. 19 Kasım’da, sigortamızı durdurup bizi işten çıkardılar. Çalışmak için geldik, bizi inşaata almadılar ve inşaata girmemize izin vermediler. Bizi, şirketin zarar ettiğini söyleyerek işten çıkardılar. Şirketin zarar ettiği falan yok. Kendileri paraları alıyorlar ama çalışanların maaşlarını vermeyerek mağdur ediyorlar. Bizden önceki ekip gelmiş, onlar para alamadıkları için bırakmış. 3’üncü ekip biziz, şimdi dördüncü ekibi getirecekler. Paramızı vermedikleri gibi yemek yediğimiz yerin parasını da ödememişler, kaldığımız yerin kirasını da vermemişler. Mağduruz, açız. Su kesildi, elektrik zaten kaçaktı. Elden para alanlara para verilmedi. Bankadan alanlar parasını aldı. 5 Kasım’da onların parası bankaya yatırıldı. Bizim ki de 10 Kasım’da verilecekti. Ama biz alamadık" dedi.

Kaynak: İHA