Ömer Gürsoy, SDGK'daki Görevini Bıraktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu (SDGK) Raportörü Ömer Gürsoy, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti.

Gürsoy yaptığı yazılı açıklamada, bürokraside ve diğer sektörlerde üstlendiği görevler ve bunların doğrultusunda yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle görevini layığı ile yerine getiremeyeceğini düşünerek affını istediğini belirtti.

Açıklamasında, oluşturulmasına danışman olarak birinci derecede katkı verdiği kurula, 2015 Aralık'ta seçildiğini aktaran Gürsoy, şu ifadeleri kullandı:

'Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu, ülkemizde futbol hariç tüm federasyonların performanslarını, mali yapılarını analiz eden, değerlendiren, geliştirmeye yönelik stratejiler üreten, bir bakıma her federasyonun check-up'ını yapan, gerektiğinde başarısız federasyonları olağanüstü kurula götürecek yolu açabilecek önemli ve işlevsel bir bir kurul. Raportör üye, diğer üyelerden farklı olarak ise bu sistem içerisinde tüm koordinasyonu sağlarken öte yandan idari sorumluluğu da taşıyan ve her federasyon için konfeksiyon raporlar değil her federasyon için terzi gibi farklı analiz ve raporlar hazırlamak gibi zorlukları da bulunan, bir nevi tam zamanlı mesai istemektedir.

Bürokraside ve diğer sektörlerde üstlendiğim görevler ve bunların doğrultusunda yaşadığım sağlık sorunlarım nedeniyle raportör/üyelik görevini layığı ile yerine getiremeyeceğimi Kurul Başkanımız Faruk Özçelik'e ilettim ve bu görevden affımı istedim. Bu süreçte bana desteğini esirgemeyen Sayın Faruk Özçelik'e özellikle teşekkür ederim.'

Kaynak: AA