Mersin'de Dişhekimliği Günü Ve Toplum Ağış Diş Sağlığı Haftası Kutlamaları

İçel Diş Hekimleri Odası üyeleri, ‘Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası’ ve ‘Diş Hekimliği Günü’ kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Mersin'de Dişhekimliği Günü Ve Toplum Ağış Diş Sağlığı Haftası Kutlamaları
Sabah saatlerinde Cumhuriyet Alanı’nda bir araya gelen Oda üyeleri, ilk olarak İçel Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulundular ve ardından İstiklal Marşı’nı okudular. Daha sonra Oda Başkanı Naciye Güleç Gök tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Ardından konuşan Başkan Gök, 22 Kasım 1908’de bilimsel diş hekimliğinin miladını oluşturan hayata bakış açılarının şekillenmesinin üzerinden 108 sene geçtiğini ifade ederek, "Ülkemiz coğrafyasında gözyaşının hakim olduğu bu dönemde hekimler olarak umudumuzu kaybetme hakkımızın olmadığı kanaatimizle, kanıta dayalı bilimsel yaklaşımla her türlü olumsuzluğa rağmen sağlık dağıtmaya devam ediyoruz. Bugün Türkiye’de 30 bini aşan sayılarıyla diş hekimleri, halkın ağız diş sağlığı eğitimi, hastalıklarının giderilmesi gibi hizmetlerin yanı sıra ülkenin sosyal meseleleri ile de ilgilenen aydın kişi sorumluluğu üstlenen bir meslek grubudur. Diş hekimlerinin meslek örgütleri aracılığı ile ağız ve diş sağlığı hizmeti sunarken en önemli sağlık hizmetlerini düzenleyici yapı olan Sağlık Bakanlığı tarafından önemsenmesi sağlık politikalarının oluşturulmasında Türk Dişhekimleri Birliği’nin bilimsel çalışmalarını dikkate alması kamuda, üniversitede ve serbest olarak çalışan tüm diş hekimlerinin beklentisidir" diye konuştu.

Sorunlarıyla ilgili de konuşan Gök, "Kamuda çalışan meslektaşlarımızın stratejik personel olarak kabul edilmesi ile atama ve yer değiştirmeyle ilgili pek çok sıkıntı yaşanmaktadır. Diş hekimlerinin stratejik personel kapsamında çıkarılması için gerekli hukuki süreç Türk Dişhekimleri Birliği tarafından başlatılmıştır. Her geçen gün artan diş hekimliği fakültelerinin ortaya çıkardığı öğretim üyesi eksiklikleri nedeni ile birçok üniversitede yükseltilen kontenjanların da etkisiyle öğrencilerimiz yeterli düzeyde lisans eğitim alamadıklarından şikayetçilerdir. 13 Ekim’de çekilen kuruyla 115 diş hekimi ve 7 uzman diş hekiminin görev yerleri belli oldu. 2 ayı geçen bir süredir atama bekleyen meslektaşlarımız yoğun kış koşullarına girileceği şu günlerde mağduriyet yaşamamaları için atama belirsizliği acilen giderilmesi gerekir. Her şeye rağmen umutlarımızı yitirmeden çocuklarımız için daha yaşanır bir Türkiye ve daha iyi bir ağız ve diş sağlığı ile mutlu bir gelecek hedefinde vazgeçmeden kararlılıkla yürüyeceğiz. Ülkemizde sevgi, baış ve huzurun uzak kalmaması dileklerimizle, haftamız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA