Meclis Defalarca İade Edilen HES Dosyasını Onayladı

Adıyaman İl Genel Meclisi üyeleri, daha önce iade ettikleri dosyayı Vali Abdullah Erin yeniden gönderdi. Gönderilen dosya bu kez oy çokluğu ile kabul edilerek onaylandı.

Meclis Defalarca İade Edilen HES Dosyasını Onayladı
Kahta ilçesi Yolaltı, Teğmenli, Erikdere Köyleri sınırı içerisinde Kahta Çayı üzerinde kurulması düşünülen Erikdere 177 parsel üzerinde santral binasına ait HES amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı onaylandı.

Daha önce İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından daha önce meclise gönderilen ancak dosyada eksikler olduğu için 2 defa dairesine, 1 defa komisyona sevk edilen dosya son olarak meclis tarafından onaylanmamıştı.

Meclisin aldığı bu kararın ardından Adıyaman Valisi Abdullah Erin, dosyayı yeniden meclise gönderdi. Vali Abdullah Erin, iade gerekçesine yazarak hukuki olarak ortaya bir sorumluluk çıkmaması için dosyanın onaylanması gerektiğine işaret etti.

İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen oylamada 6 meclis üyesi red oyu kullanırken, 24 meclis üyesi olumlu oy kullandı.
Kaynak: İHA