'Kur'an-I Anlasaydık, FETÖ Bu Kadar Büyüyemeyecekti'

Yazar İhsan Şenocak: 'Eğer biz Kur'anı Kerim'i anlamış olsaydık, Mescidi Dırar'ın ne olduğunu bilseydik FETÖ bu kadar büyüyemeyecekti' 'Ne zaman Türkiye alemi İslam adına ayağa kalkmıştır, mazlumların umudu olmuştur, zalime 'hayır' diyen bir konuma gelmiştir, Gezi'de ve 1725 Aralık'ta Türkiye'yi durduramayanlar, Fetullah Gülen'e bu darbeyi yaptırmışlardır'.

MALİK HASA - Yazar İhsan Şenocak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İslam'ı kullandığını ve sonunda Müslümanlara kurşun sıkan bir örgüt olarak zuhur ettiğini belirterek, 'Eğer biz Kur'an-ı Kerim'i anlamış olsaydık, Mescid-i Dırar'ın ne olduğunu bilseydik FETÖ bu kadar büyüyemeyecekti.' dedi

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen 'Dinin İstismarı: Türkiye Örneği' sempozyumuna katılan Şenocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini ve bu sürece kadar dini nasıl istismar ettiğini anlattı.

Şenocak, Hazreti Muhammed zamanında da 'paralel bir din' olduğuna işaret ederek, 'Küresel güçler o zamanki yapılanma içerisinde Peygamber'i savaş meydanlarında durduramayacaklarını anlayınca, Amir adında biriyle ve Doğu Roma İmparatorluğu'nun da telkiniyle bir mescid yapmışlardı. Yani cami merkezli çökertme faaliyetine girmişlerdi.' ifadesini kullandı.

Vahiy meleği Cebrail'in, Hazreti Muhammed'i uyararak bu mescidin İslam'ı parçalamayı amaçlayan bir yer olduğunu bildirdiğini anlatan Şenocak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Efendimiz de haber gönderip orayı yıktırdı. Bu olay, Kur'an-ı Kerim'de de var. Neden var? Allah'u Teala bize şunu söylüyor: İçinizde insanlar olacak. Bunlar kürsülere çıkacak, vaaz edecek, başlarında sarıklar olacak, İslam ümmetini dinle, imanla parçalayacaklar. FETÖ böyle bir hareket olmuştur. Müslümanların içerisinde doğmuştur. Kur'an-ı Kerim'i kullanmıştır. Peygamberimizin sünnetini kullanmıştır. Sonunda Müslümanlara kurşun sıkan bir örgüt olarak 15 Temmuz'da zuhur etti. Eğer biz Kur'an-ı Kerim'i anlamış olsaydık, Mescid-i Dırar'ın ne olduğunu bilseydik FETÖ bu kadar büyüyemeyecekti.'

- Halifelerin şehadeti ve FETÖ benzetmesi

Hazreti Osman'ın şehit edilmesi olayında da Hazreti Ebu Bekir'in oğlunun kışkırtıldığını anlatan Şenocak, Hazreti Osman'ın evine Hazreti Ebu Bekir'in oğlu Muhammed'in girdiğini, Yahudilerin Müslümanları aldatarak Medine'de topladığını ve darbe yaptığını söyledi.

Şenocak, Fetullah Gülen'in de aynısını yaptığını aktararak, 'Aldatmış olduğu Müslümanların çocuklarını almış ve sonunda adı Muhammed olan bu çocuklarla Müslüman millete kurşun sıkmıştır. Küresel güçler adına bunu yapmıştır.' dedi.

Tarihte benzer örneklerin çokça bulunduğunu aktaran Şenocak, Hazreti Ali'yi şehit eden Abdurrahman bin Mülcem'in de tıpkı Fetullah Gülen'in askeri üniforma giymiş katilleri gibi ayet ve dua okuduğunu ancak Müslüman millete, İslam aleminin umudu Türkiye'ye kurşun sıktığını vurguladı.

Şenocak, küresel güçlerin 40 yıldır bu yapılanmayı Müslümanların içerisinde büyüttüğüne dikkati çekerek, 'Ne zaman ki Türkiye alem-i İslam adına ayağa kalkmıştır, mazlumların umudu olmuştur, zalime 'hayır' diyen bir konuma gelmiştir, Gezi'de ve 17-25 Aralık'ta Türkiye'yi durduramayanlar, Fetullah Gülen'e bu darbeyi yaptırmışlardır. Onun gerçek yüzü ortaya çıkmış, artık millet bunu bütün hakikatiyle görmüştür.' ifadelerini kullandı.

Şenocak, sempozyum dolayısıyla geldiği Arnavutluk'taki Müslümanlara da bunun bir hizmet hareketi değil, İslami hezimet hareketi ve terör örgütü olduğunu Kur'an-ı Kerim ve sünnetten örneklerle anlatmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA