'Kışlık Lastik Taktırmak İçin Son Günü Beklemeyin'

Yozgat'ta sürücüler, 1 Aralık’ta başlayacak olan 'zorunlu kış lastiği uygulaması' öncesi araçlarında gerekli değişimi yaptırmaya başladı.

Sürücülerin, araçlarına kışlık lastiklerini taktırmaya başlamasıyla oto lastik servis ve tamircilerinde yoğunluk oluştu.

Oto lastik tamir bakım servisi sorumlusu Volkan Doğruer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürücülerin kış mevsimi öncesi araçlarının gerekli bakımlarını yaptırmaları ve eksikliklerini gidermeleri gerektiğini ifade etti.

Sürücülerin kışa hazırlıklı girmeleri, araçlarının antifriz ve yağ bakımlarını yapmaları, kışlık lastiklerini taktırmaları tavsiyesinde bulunan Doğruer, kışlık lastikleri taktırmak için de 1 Aralık olan yasal zorunluluğu beklememelerini önerdi.

Doğruer, 'Son güne kalan vatandaşlar sıra bekliyor, yoğunluk oluyor. Biz de çalışanlar olarak zorluk çekiyoruz. Kendileri de çok bekliyor. Sürücülerimizden isteğimiz, yasal zorunluluk tarihini beklemeleri yerine araçlarının lastiklerini biran önce taktırmaları.' diye konuştu.

Kışlık ve yazlık lastik arasında desen, yumuşaklık ve diş derinliği farkı bulunduğuna işaret eden Doğruer, bunun da yol tutuşunu ve fren mesafesini etkilediğini kaydetti.

Aracına kışlık lastik taktıran Hüseyin Özer de Yozgat'ın kış memleketi olduğunu ve yasal zorunluluk öncesi aracını hazır hale getirmek istediğini ifade etti.

Bünyamin Bektaş da mevsim gereği can güvenliği açısından araçlarda kışlık lastik kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: AA