Karaman Serbest Ticaret Bölgesi Kurma Çalışmaları

Karaman'a kurulması planlanan serbest ticaret bölgesi çalışmaları kapsamında Kalkınma Bakanlığı'ndan gelen teknik heyet, Karaman'da bir dizi temasta bulundu.

Türkiye Kalkınma Bankası Fizibilite Çalışma Ekibinden Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Müdürü Ömür Genç, Kıdemli Uzman Mali Analiz Ahmet Cingöz, Uzman Faruk Sekmen, Uzman Gökalp Ertuğrul, Karaman Serbest Ticaret Bölge fizibilite raporunu hazırlamak üzere Karaman'a geldi.

Heyet, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Heyeti makamında kabul eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman sanayisinin, şu anki üretim kapasitesinin çok daha üzerinde bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Bu potansiyeli harekete geçirerek küresel pazarlara ve iç pazara daha planlı ve organize bir şekilde açılabilmek için Serbest Ticaret Bölgesi’ne ihtiyaç olduğunu ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

'Belediye meclisimizce 1 Şubat 2016 tarihinde aldığımız karar doğrultusunda, Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 2 milyon metrekare alanın serbest bölge ilan edilmesi için gereken imar düzenleme çalışmalarını hazırladık. Şirket kurulum aşamasını tamamladık ve Bakanlar Kurulu onayına sunduk. Şimdi hazırlanacak olan fizibilite çalışması da Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Karaman Serbest Bölgesinin kurulması için geriye sadece Bakanlar Kurulu’nun onayı kalıyor. İnşallah kısa süre içerisinde Karaman'ımıza serbest ticaret bölgesini kuracağız.'

Kaynak: AA