Karabük'te Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası

Karabük Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Ahmet Ustaoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bilgilendirme toplantısı yaptı.

Karabük'te Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası
Ustaoğlu, hastanede yaptığı toplantıda, ağız ve diş sağlığı hizmetinde de dünyayla yarıştıklarını söyledi.



Ağız ve Diş Sağlığı hizmetinde de dünya ile yarıştıklarını ifade eden Başhekim Dt. Ahmet Ustaoğlu; “Karabük halkı çalışmalarımızdan yüzde 100 memnun bunu araştırmalarımızdan görüyoruz. Türkiye’de 60’ın üzerinde Diş Hekimliği Fakültesi ve bunlardan her yıl binlerce mezun olan yeni yetişmiş donanımlı Diş Hekimlerimizle ülkemizin 70 milyon insanını adeta taramaya ve daha çok önleyici diş hekimliği konusunda öncelikle çocuklarımızın dişlerinin çürümesini engelleme konusunda artık önlem almış bulunuyoruz. Bu konuyu bugün Halk Sağlığı Müdürlüğü yönetimindeki hekimlerimiz yapmakta ve 2017 yılında da Aile Diş Hekimliği Müessesesi başlayacak. Nasıl aile hekimliği varsa onun gibi 10 adet Aile Diş Hekimliği görevlendirilmesi yapılacak. Bunun anlamı çocuk doğmadan anne karnında müdahale etmiş olacağız. Ağız ve diş sağlığı yerinde olmayanların vücut sağlığı tehlikededir” dedi.

2017 yılında yeni hastaneye geçeceklerini de ifade eden Ustaoğlu, “En kısa zamanda da Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi hayata geçecektir. Devlet bugün ağız ve diş sağlığı için 100 Milyar lira harcıyor ve amacımız bunu yarı yarıya düşürmek. Bugün 35 Diş hekimi ile hizmet veriyoruz ve günde yaklaşık 600 - 700 hasta gelmekte ve memnuniyet oranı yüzde 100” diye kaydetti.

Ustaoğlu daha sonra, hafta dolayısıyla ücretsiz diş macunu dağıttı.

Kaynak: İHA