İzmir'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Emniyet ekipleri, Menderes ilçesinde göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 kişiyi yakaladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Menderes ilçesinde göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 kişiyi yakaladı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Menderes İlçe Jandarma Komutanlığının uygulama noktasından bir minibüsün, 'dur' ihtarına uymayarak kaçtığı bilgisinin alınması üzerine polis ekipleri, Dereköy Kavşağı'nda uygulama noktası oluşturdu.

Kaçan minibüsün uygulama noktasına yaklaştığı anda ekipler 'dur' ikazında bulundu, ancak hızını artıran araç, polis otomobiline çarptı, olayda bir polis memuru ağır yaralandı.

Kazanın ardından minibüs şoförü, aracı bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Minibüsteki 25 yabancı uyruklu göçmen de İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sonucu olay yerinden kaçan sürücünün T.K. (24) olduğu tespit edildi.

Polisler, T.K. ile göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen U.Y. (23) ve H.K'yı (31) yakaladı.

U.Y. ve H.K adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken T.K. ise 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'göçmen kaçakçılığı' suçlarından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Kaynak: AA