Geleceğe Sağlıkla Gülümseyelim

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yılın ilk yarısında Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde diş kontrolü taramasından geçirilen çocuk sayısı tam olarak 2 bin 49 olduğunu, bu çocuklardan bin 875’inin tedavi edilip bin 339 çocuğa da florlama (çürükten koruma uygulaması) tedavisi uygulandığını, bin 753 çocuğa ise acil müdahale ve tedavi yapıldığını açıkladı.

Geleceğe Sağlıkla Gülümseyelim
Diş Hekimleri Günü dolayı ile açıklama yapan Ataç, bir diş hekimi olarak yıllarca mesleğe emek harcamanın gururunu yaşarken geleceğe sağlıkla gülümsememiz için özen gösteren tüm meslektaşlarının “Diş Hekimleri Günü’nü” kutladı. Diş hekimi olmamın getirdiği hassasiyet ile özellikle özen göstererek projelendirdikleri Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin, 2016 yılının ilk yarısında da tedavilerin yanı sıra öncelikle “koruyucu hekimlik” uygulamasına devam etiğini anlatan Başkan Ahmet Ataç, "Türkiye’de kötü olan ağız ve diş sağlığı karnesini düzeltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmada 2016 yılının ilk yarısında merkezde diş kontrolü taramasından geçirilen çocuk sayısı tam olarak 2 bin 49. Bu rakamın içinde bin 875 çocuk tedavi olurken, bin 339 çocuğa florlama (çürükten koruma uygulaması) tedavisi uygulandı, bin 753 çocuğa ise acil müdahale ve tedavi yapıldı. Merkeze gelen 286 çocuğa ise psikolojik destek verildi.

Tepebaşı Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’mizde ülkemizde pek de fazla dillendirilmeyen “koruyucu hekimlik” uygulamasını gerçekleştirirken, çocuklara dişlerine nasıl bakacaklarını öğreterek, diş sağlığı alanında Eskişehir’de örnek bir yerel yönetim uygulaması sunuyoruz. Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çocuklar uygulamalı olarak diş bakımını öğrendikten sonra diş ve ağız kontrolleri yapılıyor. Bir sonraki adımda merkezde çalışan başarılı ve güler yüzlü arkadaşlarımız çocuklarımızın dişlerini tedavi ediyor. Ayrıca çocuklarımız için bir psikolog arkadaşımız merkezimizde çalışmalarını sürdürüyor. Merkeze gelen çocuklar çizgi film izleyerek neşeli bir biçimde tedavi oluyorlar. Önümüzdeki yıllarda çocukların ağızlarındaki çürük diş sayısı bir tane bile azalsa, bizim için büyük bir sevinç kaynağıdır. Tepebaşı’nda daha sağlıklı ve daha güzel gülümseyen çocuklar görüyoruz" diye belirtti.

Kaynak: İHA