Erzurum'da 'Ulusal Ve Uluslararası Mali Destekler' Konferansı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 'Bizim Kaygımız Sizin Kaydınız' isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında 'Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler' konferansı düzenledi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, KUDAKA tarafından 'Bizim Kaygımız Sizin Kaydınız' isimli AB projesi kapsamında Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Polat Otelde düzenlenen 'Ulusal ve Uluslararası Mali Destek' konferansında yaptığı konuşmada, Erzurum'u bulunduğu bölgenin lideri haline getirmek istediklerini belirtti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, Doğu Anadolu'da girişimcilik ruhunun desteklenmesi için düzenlenen eğitimlere önem verdiklerini söyledi.

Ticari ve ekonomik hayatın, sosyal hinterlandıyla geniş bir yatırım ağına sahip olan Erzurum'un bir ticaret kenti olduğunu dile getiren Başkan Sekmen, şöyle konuştu:

'Tarım, hayvancılık ve hizmet sektöründen oluşan kent ekonomisinin en büyük girdileri bacasız sanayi olarak adlandırılan üniversitemiz, kış turizm tesislerimizdir. Erzurum'da sanayileşme çalışmaları, maalesef arzu ettiğimiz seviyeye gelememiştir. Bölgeler arası kalkınmışlık farkını giderme noktasında hükümetimizin hayata geçirdiği teşvik programı bölgemiz için milat niteliğindedir.'

Birçok teşkilatın girişimcilere çeşitli destekler verdiğini vurgulayan Sekmen, 'Bu fonlardan ve desteklerden biz istifade edemiyoruz. Belediyede de bu projeler nasıl yazılır, bilen yok gibi. Böyle bir dertleri de yok arkadaşlarımızın. Salla başı al maaşı. Arkadaşlarım darılmasın, onları kamçılamak için söylüyorum. Bu fonlardan azami ölçüde istifade etmeliyiz.' dedi.

KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çakal da, KUDAKA'nın bölgeye verdiği destekle ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaya çalışırken sosyal kalkınma konusunda çalışma yaptığını belirtti.

Bölgenin sorunları ve çözüm önerileri, bölgenin potansiyelini kullanmaktaki zorlukları, geleceğe dönük hedeflerin belirlenmesi noktasında araştırmalar yaptıklarını dile getiren Çakal, şunları kaydetti:

'KUDAKA, farklı fon kaynaklarının da bölgeye çekilmesi konusunda çalışmalar yürütmektedir. 'Bizim Kaygımız Sizin Kaydınız' projesi, AB ve Türk hükümetinin desteği ile yapmaya çalıştığımız bir program. 1 yıla yayılmış olan bilgilendirme, seminer ve eğitimlerden oluşan bir program. Bu program kapsamında 2 kamu spotu hazırlandı. Proje yazma eğitimlerimiz başladı.'

Çakal, KOSGEB ile verdikleri girişimcilik eğitimlerinde 300 den fazla kişiye eğitim verdiklerini hatırlatarak, proje kapsamında 2 bin kişiye eğitim verilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Ekonomi, Avrupa Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıkları, İŞKUR, KOSGEB, TÜBİTAK destekleri hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA