Denizli'de 127 Kişi Meslekten İhraç Edildi

Denizli’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Pamukkale Üniversitesinin eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın da aralarında bulunduğu 127 kişi, son yayınlanan KHK ile görevinden ihraç edildi. İl genelinde faaliyet gösteren 9 dernek de kapatıldı.

Denizli’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından savcılık tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında Pamukkale Üniversitesine yapılan operasyonda 56 akademik ve idari personel ile birlikte gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, son yayınlanan 677 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edildi. Pamukkale Üniversitesinde ihraç edilen akademik ve idari personel sayısı da 202’ye yükseldi.

Kararnameyle Denizli Büyükşehir Belediyesinden 34, Pamukkale Üniversitesinden 31, Diyanet İşleri Başkanlığından 8, İl Jandarma Komutanlığından 4, Sağlık Müdürlüğünden 5, Pamukkale Belediyesindan 4, Merkezefendi Belediyesinden 5, Milli Eğitim Müdürlüğünden 3, Çivril Belediyesinden 3, Acıpayam Belediyesinden 3, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 2, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden 1, Bozkurt Belediyesinden 1, olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından toplam 127 görevli hakkında ihraç kararı verildi.

Öte yandan 677 ve 678 Sayılı KHK ile Denizli’de Acıpayam Genç Esnaf Tüccar İşadamı ve Sanayiciler Derneği, Denizli Aile Yardımlaşma Derneği, Botanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çal Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Gümüşsuyu Kasabası Kuran Kursu ve Cami Yaptırma Yaşatma Derneği, Osman Nuri Yılmaz Okulları ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Pamukkale Gençlik Derneği, Pamukkale Özgür Öğrenci Derneği, Yenicekent Kasabası Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği kapatıldı.
Kaynak: İHA