'Damla Projesi'yle Gönüllere Dokunuyorlar

Proje kapsamında 6 ülkeden 17'si yabancı 80 öğrenci, Muğla ve Denizli'de köy okulu duvarı boyadı, şehitlikleri ve huzurevini ziyaret etti, mezarlıklara çiçek dikti Muğla Valisi Çiçek: 'İnsan hangi ülkeden, dinden, ırktan, düşünceden olursa olsun sevgi bunu ayrıştırmıyor. Sevgi ayrıştıran değil birleştiren unsur. İşte bu projenin ana unsuru bu'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen 'Damla Projesi' kapsamında 6 ülkeden 17'si yabancı 80 gönüllü öğrenci, Muğla ve Denizli'de çeşitli etkinliklere katıldı.

Projenin tanıtımında Muğla Valisi Amir Çiçek ile bir araya gelen gençler, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Çiçek, insan sevgisi olan projenin hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Gönüllü gençleri Muğla'da misafir etmekten mutlu olduklarını belirten Çiçek, projeye katılan Türk ve yabancı öğrencilerin 10 gün süren etkinliklerde aile, kurum, sevgi evleri, huzurevi ve engelli derneklerini ziyaret ettiğini, köy okullarını boyadığını, mezarlıklarda temizlik yaptığını söyledi.

Proje ile gençlerin, gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı bulduğunu vurgulayan Çiçek, 'Proje bütün dünyaya yayılan bir sevgi yumağı haline geldi. Birlik ve beraberlik oluştu. Bu proje dünya gençlerini de bir araya getiriyor. İnsanlar gönüllülük esasına göre yapılan bu çalışmalarla karşılıklı bir sevgi oluşturuyor.' dedi.

- 'Sevgi birleştirici unsur'

Gençlerin köy okullarını gezmelerinden ve faaliyetlerde bulunmalarından da çok mutlu olduğunu dile getiren Çiçek, 'İnsan neredeyse hepimiz oradayız. İnsan hangi ülkeden, dinden, ırktan, düşünceden olursa olsun sevgi bunu ayrıştırmıyor. Sevgi ayrıştıran değil birleştiren unsur. İşte bu projenin ana unsuru bu. İnşallah bu proje tüm ülke gençliğini birleştirir.' diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise Denizli ve Muğla'da gerçekleştirilen projeye 6 ülkeden 17'si yabancı 80 öğrencinin katıldığını söyledi.

Proje kapsamında gönüllü gençlerin çok sayıda aktivite gerçekleştirdiğini anlatan Öçalmaz, yöre halkının da yapılan çalışmalardan mutlu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler 'Damla Projesi' rozetini Vali Çiçek'e taktı. Vali Çiçek ise proje katılan öğrencilere katılım belgesi ile Muğla'ya özgü çam balı ve zeytinyağı hediye etti.

Kaynak: AA