Çavdarhisar'da Macar Fiği Tohumu Dağıtıldı

Çavdarhisar ilçesinde, 27 çiftçiye Macar fiği tohumu dağıtıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gülle, İlcikören köyünde düzenlenen Macar fiği tohumu dağıtımı töreninde yaptığı konuşmada, bakanlığın hayata geçirdiği, 'Havza bazlı üretim' projelerine uygun olarak Kütahya İl Özel İdaresi bütçesiyle alınan 10 ton tohumun İlcikören köyünde, tarım ve hayvancılıkla uğraşan 27 üreticiye dağıtıldığını söyledi.

Dağıtılan tohumların üreticiye büyük katkı sağlayacağını belirten Gülle, 'Burası hayvancılığın geliştirilmesi için hazırlanan proje kapsamında, toplu alanda ekimi yapılacağı için bakanlığımızın istediği havza bazlı ekim sistemin küçük bir örneği olacak. Bu nedenle bu proje bizim için göz bebeği olacak. Tohumlarımızın ekimi, filizlenmesi ve hasadına kadar geçecek sürede, ilçe müdürlüğümüz elemanlarınca ekilen arazilerin takibi yapılarak her türlü teknik destek hizmeti verilecek.' dedi.

Bin 113 dekar alanda ekimi yapılacak olan 10 ton Macar fiği tohumunun, üreticilere 208 bin lira gelir sağlaması bekleniyor.

Törene, Çavdarhisar Kaymakamı Muhammed Zennur Karasu, Çavdarhisar İlçe İl Özel İdare Müdürü Hüseyin Dülger, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Yıldız, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri ile çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA