Cami Merdivenlerinin Yıkılacağı İddiası

Kırklareli'de belediyenin yol çalışması kapsamında camiye giriş merdiveninin yıkılacağını öne süren cemaat tepki gösterdi.

Kırklareli'de belediyenin yol çalışması kapsamında camiye giriş merdiveninin yıkılacağını öne süren cemaat, camiye giremeyecekleri gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

Kırklareli Belediyesi, yol genişletme çalışmaları kapsamında Pınar Mahallesi'nde çalışma başlattı.

Bahriye Sultan Cami'nin cemaati ise çalışmalarda, cami bahçe duvarının 4 metre geriye alınacağını ve yerden yüksekliği bir buçuk metre olan merdivenin yıkılacağını öne sürdü.

Cami cemaatinden Öner Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, belediyenin çalışmasının devam etmesi halinde cami bahçesinin geriye çekileceğini ve giriş merdiveninin de yıkılmak durumunda kalacağını ifade etti.

Tepkileri üzerine belediye işçilerinin çalışmalarını durdurduğunu anlatan Yılmaz, 'Belediye 18. madde uygulamasına göre caminin önünden geçen yolu 8 metreden 13 metreye çıkarmak için çalışma başlattı. Ancak yolun başında otel var. Bu kısmı otelin itirazı üzerine 8 metre kalacak cami önü ise 13 metreye çıkarılacak. Camimizin bahçesinden cenazelerimizi kaldırıyor, bayram namazlarımızı kılıyoruz. Eğer bir uygulama yapılacaksa herkese eşit olmalıdır.' diye konuştu.

Belediye yetkilileri de çalışmaların kanun çerçevesinde yapıldığını belirtti.
Kaynak: AA