Bu Alt Geçitte Yayalar İçin Can Güvenliği Yok

Bursa’nın Mudanya ilçesinin Güzelyalı bölgesinde İDO iskelesine giden yol üzerinde bulunan alt geçidi kullanan yayalar ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Bu Alt Geçitte Yayalar İçin Can Güvenliği Yok
4.5 metre yüksekliğinde ve 8 metreye yakın genişlikte olan alt geçit, Mudanya’dan gelen araçların Güzelyalı’ya ulaşımını sağlıyor. İstanbul’dan feribotlarla gelen sürücülerin Bursa ya gitmek için kullandıkları alt geçidi yayalar da kullanıyor. Aynı yolu kullanan ağır tonajlı araçların yoğunluğu bir kazalara davetiye çıkarıyor. Okula, işe ve pazara giderken bu yolu kullanan çevre sakinleri, süratle seyreden araçların altında kalma tehlikesi atlatıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden bu meseleye çare bulmasını isteyen vatandaşlar, “50 santimlik ve koruması olmayan kaldırımlarda yürürken ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Üstelik engelli vatandaşların sakat arabalarıyla yaya kaldırımından geçmesi imkânsız. Trafikte seyreden araçların arasında ilerlemek zorunda kalıyoruz. Kimsenin canı yanmadan bir an evvel tedbir alınsın” diye konuştu.

Kaynak: İHA