Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Ekim Ayı Faaliyetleri

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ekim ayı faaliyetleriyle alakalı bir açıklama yapıldı.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Ekim Ayı Faaliyetleri
Yapılan açıklamada, suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Asayiş kontrolleri ve aramalar kapsamında 4 bin 741 kişinin Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminden kontrolü neticesinde Bilecik’te 15, diğer illerde 23 olmak üzere değişik suçlardan aranan toplam 38 kişi yakalanmıştır” denildi.

"Asayiş Olayları"

Açıklamanın devamında, Bilecik’te meydana gelen asayiş olaylarından bahsedilerek, “Bilecik Merkez Beşiktaş Mahallesinde ve Osmaneli İlçesinde farklı zamanlarda ve farklı ikametlerde hırsızlık olayı meydana geldi. İkametlerden ziynet eşyası, nakit para ve tablet çalındı. Olayları aydınlatmak için Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu kapsamlı ve aralıksız devam eden araştırmaları neticesinde olayların şüphelisi yakalandı. Şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bilecik’in Gölpazarı İlçesinde Faaliyet gösteren farklı iş yerlerinde farklı tarihlerde hırsızlık meydana geldi. İş yerlerine girerek içki sigara ve nakit para çaldığı anlaşılan şüpheli şahıs Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları neticesinde yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bilecik Merkez Beşiktaş Mahallesinde 19 Ekim tarihinde bir ikamette yapılan aramada farklı marka ve ebatta birkaç tüfek, tabanca ve tüfek ve tabancalara ait çeşitli marka ve kalibrede bir miktar fişek ele geçirilmiştir. Olayın şüphelisi ekiplerimiz marifetiyle yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi” denildi.

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele çalışmaları"

Açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalara da yer verilirken, “Bilecik Merkez Cumhuriyet Mahallesinde 6 Ekim tarihinde yabancı uyruklu bir şahsa yardımcı olmak bahanesiyle yaklaşarak dolandırmaya çalışan şüpheli, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu kapsamlı ve aralıksız çalışmalar neticesinde yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. Bilecik Merkez Gazipaşa Mahallesi 30 Ekim tarihinde Atatürk Bulvarı üzerinde Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Ekiplerimizin zaman zaman şüpheli gördüğü araç ve şahıslara yönelik yapmış olduğu uygulamalar sırasında, şüpheli bir araç içerisinde 1 Adet ruhsatsız av tüfeği ve tüfeğe ait bir miktar fişek ele geçirildi, olayın şüphelisi yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. Yine İlimiz Gazipaşa Mahallesinde faaliyet gösteren bir marketten 17 Ekim 2016 Tarihinde bir miktar gıda ürünü çalındı. İş yeri çalışanlarının dikkati ve Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerimizin marifetiyle iş yerinden hırsızlık şüphelisi yakalandı. Hırsızlık konusu gıda maddeleri iş yerine teslim edildi. Olayın şüphelisi adli mercilere intikal ettirildi” diye belirtildi.

"Umuma açık yerlerin denetimleri"

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ekim ayı faaliyetleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 4 adet içkili restaurant, 19 adet kıraathane, 9 adet kafe, 5 adet internet kafe, 4 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı ifade edildi. Ayrıca kabahat nevi suçlarla ilgili olarak, sarhoşluktan 1, ruhsatsız silah taşımaktan 1, emre aykırı davranış 1, tütün mamullerinin tüketilmesinden 1 olmak üzere toplam 5 kişiye idari para cezası uygulandığı belirtildi.

"Trafik denetimleri"

Ayrıca trafik denetimleri kapsamında 2 bin 88 şahsa cezai işlem uygulandığının da yer aldığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Hız ihlali yapan bin 375 sürücüye, alkollü araç kullanan 32 sürücüye, emniyet kemeri takmayan 1 sürücüye, kırmızı ışık ihlali yapan 6 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 20 sürücüye, park yasağı bulunan alanlara park eden 103 sürücüye, araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 162 sürücüye, taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 11 sürücüye, yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 11 sürücüye, araç sigortasını yaptırmayan 45 sürücüye, diğer kural ihlalleri için 323 sürücüye olmak üzere toplam 2 bin 88 şahsa cezai işlem uygulanmıştır.”

Öte yandan Bilecikli vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edileceği bildirilirken, bu ayki basın bildirisinde her ay yer verilen kesilen trafik cezaları ücretlerine yer verilmemesi gözlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA