Başkan Uysal, CHP'li Meclis Üyelerine Sitem Etti

Balıkesir’in Burhaniye Belediye meclisini, ilçenin geleceği için 2 önemli gündem maddesini görüşmek üzere olağan üstü bir toplantıya devam eden Belediye Başkanı Necdet Uysal, toplantıya katılım sağlamayarak oturumun iptal edilmesine neden olan CHP’li meclis üyelerine sitem etti.

Başkan Uysal, CHP'li Meclis Üyelerine Sitem Etti
Burhaniye Belediye Meclisi adına, tüm meclis üyelerini, 2016 yılının 1’nci Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı’na devam eden Belediye Başkanı Necdet Uysal, göreve geldiği günden beri ilk kez sitemkar konuşmalar yaptı. CHP’li meclis üyelerinin katılım sağlamaması nedeniyle toplantıda çoğunluk sağlanamadı ve oturum iptal edildi. İlçenin kaderini belirleyecek ve ilçe sakinlerinin yıllardır merakla beklediği 2 önemli konunun görüşüleceği toplantı, bir sonraki gün yeniden gerçekleştirecek.

Edremit Körfezi’ndeki tüm ilçeleri ilgilendirecek olan ve vatandaşların yıllardır beklediği doğalgaz boru hattının yapımı için onay verilecek olan konu, toplantının birinci gündem maddesini oluşturuyordu. Toplantının ikinci gündem maddesinde ise, geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna duyurulan ve Burhaniyelileri ev sahibi yapacak olan konut projesiydi.

2 önemli gündem maddesinin görüşüleceği toplantıya katılım göstermeyen CHP’li meclis üyelerinin art niyetli olduklarını düşündüğünü söyleyen Belediye Başkanı Necdet Uysal, toplantıya katılanlara açıklamalarda bulundu. CHP’li üyelere sitem eden ve teessüflerini bildiren Uysal, “Bu toplantıya gelmemekle bu işlere engel olmak mı isteniyor? Biz doğalgaz projesini kafamızdan uydurmadık. Elimizde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun kararı var. Burhaniye’yi özellikle gündemlerine almışlar. İlçemize doğalgaz döşenmesi talebinin görüşülmesi ve karara bağlanması konusu birinci gündem maddemizdi. Bu toplantıya katılmamak ile CHP’li meclis üyelerimiz doğalgaza karşı olduklarını mı ifade ediyorlar? Ben meclis üyelerimizi, yarın akşam yine saat 8’de meclis üyelerimizi olağanüstü toplantıya davet ettim ve inşallah gelirler. Tüm Burhaniye halkımızı da davet ediyorum. İkinci gündem maddemiz ise, konut projemiz ile alakalıydı. Bahçelievler Mahallemizde, mülkiyeti belediyemize ait olan gayrimenkullerin de içinde bulunduğu bölgede Emlak Konut A.Ş.’nin yapacağı proje ile ilgili olarak yapılacak iş ve işlemler için Belediye Başkanlığımıza yetki verilmesi konusu görüşülecekti. Fakat toplantıya katılmayan CHP’li üyeler, bizim idaremizi, başkanlığımızı, AK Parti yönetimini maalesef yürüttürmemek, çalıştırmamak çabası içerisindeler. Bütün hikaye bunun üzerine kurulu. Buradan kendilerine teessüfle üzüntülerimi bildirmek istiyorum. Yani amaçları ne? Bizim bu projelerimizde yalan yok, riya yok. Sahtekarlık yok. Biz 300 tane dar gelirlimize konut yapmak istiyoruz. Yerimiz de yeni hastane yapılan yerin yanındadır. Bunun imar çalışması devam ediyor. Bu devam etsin ki, çünkü 5-6 aylık bir süreçtir bu. Kültür merkezimizin arkasındaki 100 daireli projemiz hazır. Hemen inşaata başlanabilir. Ancak orada da kat karşılığı yaptıralım istiyoruz. Kat karşılığında daha sorunsuz oluyor. Çünkü biz şirket kurmak istedik ve yine buna CHP’li üyeler izin vermediler. Ayvalık’ta, Edremit’te, bütün belediyelerin şirketleri var ve şirketler ile biraz daha rahat hareket edilebiliyor. İhale kanununa tabi değiller. Yine denetimleri var ve belediye meclislerinin denetimi altında. Hiç kimsenin gözünden bir şey kaçırma gibi bir derdimiz de yok. Durumlar böyle. İnşallah, kötü niyetlilerin kötü niyetleri bozulur ve biz de Burhaniyemize bir şeyler yapabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA