Ayvalı Barajında Olta Balıkçılığı Keyfi

Oltu Ayvalı barajının yapılmasının ardından Oltulu vatandaşlar hafta sonlarını olta ile balık tutarak değerlendiriyorlar.

Ayvalı Barajında Olta Balıkçılığı Keyfi
Daha önceden Deniz veya göl olmadığından balık tutma hobisini gerçekleştiremeyen balık severler şimdilerde Ayvalı Barajında olta ile balık tutmanın keyfini yaşıyorlar.

Olta ile balık tutan Hikmet Dağ barajın yapılması balık sever ve olta balıkçığı hobisi olanlar için bulunmaz bir nimet olduğunu belirterek, “Oldukça güzel bir hava var. Bizlerde arkadaşlarımızla birlikte hafta sonunu böyle hoş bir ortamda değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Fırat Aydın ise “Olta balıkçılığına hep imrenirdik. Bölgemizde deniz ya da göl bulunmadığı için oltayla balık tutamıyorduk. Ayvalı Barajı yapılınca bizimde tabiri caizse bir gölümüz bir denizimiz oldu. Deniz olmadığı için balık kültürümüz de yoktu. Şimdi ise oltayla balık tutmanın keyfini çıkarıyor, hafta sonunu böyle değerlendiriyoruz. Olta balıkçılığı artık Oltu’da da var” diye konuştu.

Gittikleri hemen her yerde semaver çayını eksik etmediklerini dile getiren Osman Aslan da “Biz Erzurumlular olarak ne iş yaparsak yapalım, nereye gidersek gidelim semaver çayından vazgeçemiyoruz. Balığa da gitsek, yürüyüşe de gitsek, pikniğe de gitsek semaverimizi yanımızdan eksik etmiyoruz. Bu da Erzurum’a, Erzurumlulara has bir zevk olsa gerek. Zaten Ayvalı Barajı yapıldıktan sonra gölün etrafında oltayla balık tutanlar semaver yakanlar çoğalmaya başladı.

Bir taraftan balık tutarken bir taraftan da semaverler kaynıyor. Güzel bir ortam yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu arada balık severler ilerleyen zaman içerisinde gölün etrafında balık restoranlarının açılabileceğini, yöre insanının bu sektöre yönelebileceğini beklediklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA