Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın'ın Nazilli ilçesinde devlet hastanesi bünyesinde açılan 'Diyabet Okulu' ilk mezunlarını verdi.



Uzman eğitimciler tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan diyabet hastaları ve yakınları hastanede düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Hastane Yöneticisi Operatör Doktor Şafak Çalışkan, hastanede diyabet hastalarına ve yakınlarına yönelik olarak bu okulun açıldığını anımsatarak, başarılı bir eğitim döneminin ardından okulun ilk mezunlarını verdiğini söyledi.

Doktor Çalışkan, 'Hastanemizde açılan diyabet okulumuz plan ve program dahilinde eğitimlerini sürdürecektir. Diyabet okulu hastanemizin diyabetik hasta ve hasta yakınlarına sunduğu bir sağlık hizmetidir. Bu okulumuzun genel amacı yaşamında zorluklar ile karşılaşan diyabet hastalarına gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıkları ile birlikte daha kolay yaşamalarını sağlamaktır.' dedi.

- Karacasu

Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan ev yangınında hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, Yaylalı Mahallesinde bir apartmanın giriş katında 80 yaşındaki Zehra Kip'e ait evde henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri Kip'i ve üst katta oturan Hafize Onay'ı (35) dışarı çıkardıktan sonra yangına müdahale ederek söndürdü.

Dumandan etkilenen Kip ve Onay, Karacasu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaynak: AA