AVM'de Yangın Tatbikatı

Adana Optimum Alışveriş Merkezi’nde, olası yangınlara karşı alınan tedbirleri güçlendirmek amacıyla tatbikat yapıldı. Senaryo gereği çıkarılan yangına müdahale eden AVM personeli, acil tahliye planını da başarıyla uyguladı.

AVM'de Yangın Tatbikatı
Her gün binlerce ziyaretçi ağırlayan Optimum olası yangınlara karşı, ilgili birimler ile personelin zamanında ve etkili mücadele edebilme yeteneğini diri tutmak amacıyla zaman zaman gerçekleştirdiği "yangın ve tahliye” tatbikatına bir yenisini ekledi. Tatbikat, senaryo gereği alarm verilmesi ile başladı.

“AVM’nin acil çıkış kapıları kullanılarak boşaltılması” yönündeki anonsu duyan çalışanlar, seri bir şekilde binayı tahliye etti.

AVM çalışanları, yine tatbikat gereği çıkarılan yangına, yangın söndürme tüpleri ve ıslak bez ile müdahalede bulundu. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin de müdahalesi ile yangın tamamen söndürüldü. Bu esnada dumandan etkilenenler ve heyecandan baygınlık geçirenler, sedyelerle dışarı taşındı. Acil çıkış kapısını kullanarak AVM’nin açık otoparkında toplanan çalışanlar arasında, içeride kalanlar olup olmadığını tespit etmek için isim okunarak sayım yapıldı.

Yönetim ofisi, güvenlik, temizlik, teknik ekip ve mağaza çalışanlarının katılımıyla yapılan yangın tatbikatı sonrasında Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli itfaiyeciler, kısa bilgilendirmeler yaptı. İtfaiye görevlileri, yangın söndürme tüpü sıkarak alevlerin oksijen ile bağlantısının nasıl kesileceğini AVM çalışanlarına uygulamalı olarak gösterdi.
Kaynak: İHA