Artvin Valisi Doğanay 1. Hudut Yolbaşı Hudut Karakolu'nu Ziyaret Etti

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesinde bulunan ve Gürcistan'a sıfır noktasındaki 1. Hudut Yolbaşı Hudut Karakolu'nu ziyaret etti.

Vali Doğanay, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Adnan Dinçsoy, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Recep Coşkun, Kazimiye Köy Muhtarı Hızır Galata ile Kopmuş Bölük Merkezi'ni ve geçen yıl meydana gelen heyelandan dolayı yolu ulaşıma kapanan ve yeni yol güzergah çalışmasının başlatıldığı 1. Hudut Yolbaşı Karakolu yolunda incelemelerde bulundu.

İlçeye bağlı Sarp köyünün dağlık bölgesi sınırında yer alan hudut karakoluna ulaşımın sağlanacağı Sarp-Kazimiye-Kaya köy yolunda sürdürülen yeni yol güzergahını inceleyen Vali Doğanay, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Recep Coşkun ile yüklenici firma sahibi Turgay Selim'den bilgi aldı.

Sınırdaki hudut karakoluna ulaşımın sağlanması amacıyla 2016 yılı başlarında yol yapım ve iyileştirme çalışmalarına başladıklarını belirten Recep Coşkun, şunları söyledi:

'Sarp-Kazimiye-Kaya grup köy yolunda 1,5 kilometre ham yol yapıldı. Toplam 5,5 kilometre uzunluğundaki yeni güzergahta sanat yapıları, onarım ve betonlama çalışmaları devam ediyor. 2017 yılının sonunda yol yapım çalışmalarının tamamlanmasını planlıyoruz. Yolun tamamı beton kaplama olacak ve ulaşım rahat, konforlu bir şekilde sağlanacak.'

Vali Doğanay ise sınır bölgesinde bulunan karakolun önemine dikkat çekerek, yetkililere yol yapım çalışmalarında gördüğü bazı eksikliklerin giderilmesi ve bir an önce çalışmaların tamamlanması talimatını verdi.

Daha sonra 1. Hudut Yolbaşı Hudut Karakolunu ziyaret eden ve askeri manga tarafından karşılanan Vali Doğanay, askerleri selamladı.

Gürcistan'a sınır olan askeri karakolda incelemelerde bulunan ve 444 No'lu sınır taşına giden Vali Doğanay, yetkililerden sınır güvenliği konusunda bilgi aldı.

Kaynak: AA