Akçakale'de Husumet Başlamadan Sonlandırıldı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde geçtiğimiz günlerde bir kişinin kaza sonucu ölümüyle sonuçlanan olayın ardından Özçakır ve Aytaş aileleri arasındaki gerginlik husumete dönüşmeden sonlandırıldı.

Karatepe Mahallesinde 4 gün önce İbrahim Aytaş'ın (16) av tüfeğiyle kaza sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve kanaat önderleri olayın husumete dönüşmemesi için iki aile yakınlarıyla görüştü.

Ailelerin barışmayı kabul etmesi üzerine Karatepe Mahallesinde düzenlenen barış yemeğinde Kur'an-ı Kerim okundu ve ardından aileler kucaklaştı.

Yemekte konuşan Ayhan, bir barışa daha vesile olduğu için mutlu olduğunu belirterek, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni etti.

Olayın büyümeden sona ermesinde emeği bulunan aile fertlerine ve kanaat önderlerine teşekkür eden Ayhan, şöyle konuştu:

'Tabii gönül ister ki bu tür olaylar hiç yaşanmasın ama öyle ya da böyle bir şekilde maalesef bu tip hadiseler meydana geliyor. Büyük olgunluk göstererek barışa adım atan tüm aile bireylerine teşekkür ediyorum. Barışı önce kendimizden başlatmalıyız. Barış önce sokağımızda, mahallemizde, ilçemizde ve şehrimizde olmalı ki tüm Türkiye’de barış olsun. Allah bu barışta emeği geçen herkesten razı olsun.'

Kaynak: AA