19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali

Toronto, Venedik ve Sundance gibi festivallerde gösterilen ve ödüle layık görülen filmlerin gösterileceği festival, 16 Aralık'ta başlayacak.

Dünya sinemasının en seçkin örneklerinin gösterileceği 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 16 Aralık'ta başlayacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından düzenlenen festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fatih Belediyesinin desteğiyle sinemaseverlerle buluşacak.

Festival kapsamında, Toronto, Venedik ve Sundance gibi önde gelen festivallerde gösterilen ve ödüle layık görülen filmler gösterilecek.

Her yıl farklı bir ülkenin sinemasına odaklanmayı planlayan festivalin 'Günümüz İspanyol Sineması' bölümünde, 2016'da İspanya'da gösterime giren en iyi İspanyol filmlerinden oluşan seçki izleyiciyle buluşacak.

Bu yıl ilki düzenlenecek 'Gastronomik Devrim' bölümünde ise dünyada 2016'nın en fazla ilgi gören ve en çok tartışılan gastronomi filmlerinin yer aldığı bir seçki sunulacak.

Festival afişi, Sinema, Empire Türkiye ve Arka Pencere dergilerinin görsel yönetmeni, tasarımcı Bilgehan Aras tarafından hazırlandı. Afiş, tasarımcı Saul Bass'ın, Alfred Hitchcock'un 1958 tarihli 'Vertigo' isimli yapımı için hazırladığı kült afişten izler taşıyor.

Fatih Cinemaximum Historia ile Beyoğlu Atlas sinemalarında 30'a yakın filmin gösterileceği festival, 22 Aralık'ta sona erecek.
Kaynak: AA