Ziraat Odasından Fiyat Araştırması

Bayramiç Ziraat Odası öncülüğünde oluşturulan heyet, İstanbul Bayrampaşa ve Kadıköy Halinde fiyat araştırması ve fizibilite çalışması yapıldı.

Ziraat Odasından Fiyat Araştırması
Elma fiyatların rekor seviyede düşmesi, üreticinin ürününü yok pahasına satması ile baş gösteren sıkıntıların en aza indirgenmesi ve üreticinin önlem alması gereken durumlar ve elmada kalitenin artırılması ve satış alanlarının isteklerinin belirlenmesi amacıyla oluşturulan heyet İstanbul Bayrampaşa ve Kadıköy halinde fiyat araştırması ve fizibilite çalışmasında bulundu. Fizibilite ve fiyat araştırması, Bayramiç Ziraat Odası ve Evciler Kooperatifi ortaklığı ile gerçekleştirildi.

Bayrampaşa ve Kadıköy Halinde yapılan çalışmaya, Bayramiç Ziraat Odası Meclis Başkanı Ahmet Çakıroğlu, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, Evciler Kooperatif Başkanı Bekir Bekret, Kooperatif Başkan Yardımcısı Feridun Karakaya, Kooperatif Muhasip Üye Mehmet Ataç, İlçe çiftçilerinden İsmail Balaban ve Şükrü Yılmaz katıldı.

Bayrampaşa ve Kadıköy Halinde fiyat araştırması ve fizibilite çalışması, ürün değerlendirmesi yapan katılımcılar, ambalaj, paketleme ve sınıflama konularında tüketicinin görüşleri alındı. Yapılan çalışmanın ardından açıklama yapan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, “Oda olarak her zaman üreticimizin yanında olduk. Fakat her şey üretmekle bitmiyor. Üretici olarak bizlerde kendimizi yenilemek, kendimizi geliştirmeliyiz. Ürünlerimizi pazarlayabilmek adına yenilikleri görmek, tüketicinin talepleri doğrultusunda ürün yetiştirmek ve paketleme yapmak zorundayız. Üreticinin öncelikle paketleme yapmaya bir an önce geçmesi, boylamanın mutlaka yapılması tüketicinin tercihi açısından çok önemli olduğunu tespit ettik. Üreticinin ürününü değerinde satabilmesi için üreticinde değişmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardık" dedi.

Kaynak: İHA