Vali Zülkif Dağlı Muhtarlarla Buluştu

Vali Zülkif Dağlı, muhtarlara kapısının her daim açık olduğunu belirterek “demokrasi ve yerel temsil açısından muhtarlık çok önemli bir kurum” dedi.

Vali Zülkif Dağlı Muhtarlarla Buluştu
Vali Zülkif Dağlı düzenlenen bir toplantıyla muhtarlarla buluştu. İlk olarak merkezde düzenlenen toplantıların daha sonra ilçelere de yayılacağını söyleyen Vali Dağlı, muhtarlık görevinin önemine dikkat çekti, muhtarlara Valilik kapısının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Vali Dağlı, muhtarların önemli olduğunu belirterek “Bu müessese bizim için önemli. Çünkü sizler halka en yakın birimlerimizde görev yapıyorsunuz. Hatta öyle köylerimiz var ki, 5 mahallesi, üç beş ev olan köyler var. Bu şekilde dağınık bir coğrafyada görev yapmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca demokrasi ve yerel temsil açısından muhtarlık çok önemli bir kurum. Son yıllarda muhtarların sahip olduğu prestij mutlaka var. Bunların biraz daha iyileştirilmesi üzerine çalışmalar yapıldı. Muhtarlarımızın hizmet binaları biraz daha iyileştirildi. Bu çalışmalar devam ediyor. Geçen ay Muhtarlar Günümüzü de kutladık. Muhtarlarımızla birebir görüşmelerde kapımız her zaman açık. Her gün muhtarlarımız bizi ziyaret ederek görüşüyorlar, köyü ile mahallesi ile ilgili sorunlarını iletiyorlar” dedi.

15 Temmuz sonrası muhtarların görevlerinin daha önemli hale geldiğinin altını çizen Vali Dağlı, hain unsurlara karşı uyanık olmalarını istedi, köylerde yapılan çalışmalardan söz ederken, özellikle yol konusunda yaşanan sıkıntıların giderileceğini kaydetti.

Vali Dağlı, “Bildiğiniz gibi zorlu bir süreçten geçiyoruz. OHAL süresinde de görevlerimiz biraz daha hassasiyet kazandı. Bu dönemde biraz daha itinalı olarak çevremizi kontrol ederek görev yapmamız gerekiyor. Her türlü hain unsur etrafımızda olabilir. Bunlara karşı da uyanık olmamız lazım. İdaremizde hassasiyet ve önem biraz daha artmış oldu. İlimiz genel olarak iyi durumda. Köylerde içme suyumuz, oyun alanlarımızda gelişmeler oldu. Ancak hizmet bitti diyecek durumumuz yok. İhtiyaçlarımız eksikliklerimiz var. Özellikle bazı köylerimizde yol konusunda ihtiyaçlarımız var. Özel İdaresi ile birlikte önümüzdeki yılı daha verimli nasıl geçirebiliriz, hizmeti nasıl geliştirebiliriz, sıcak asfaltı nasıl çoğaltabiliriz, çalışmalarımız bu meydanda olacak” dedi ve tüm kurum idarecilerinin muhtarların eksiklerini dinlemek için hazır olduğunu belirtti.

Toplantı ardından soru cevap şeklinde basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA