Ünlü Oyuncular, Tiyatro Öğrencileriyle Buluştu

Sahne Tozu Tiyatrosu, yeni sezona Haldun Dormen, Göksel Kortay, Zafer Ergin, Selçuk Yöntem, Zerrin Tekindor, Kandemir Konduk, Selçuk Borak ve Serpil Günseli'nin eğitimi ile başladı.

Sanat danışmanlığını Haldun Dormen'in yaptığı Sahne Tozu Tiyatrosu, yeni sezona, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Zafer Ergin, Selçuk Yöntem, Zerrin Tekindor, Kandemir Konduk, Selçuk Borak ve Serpil Günseli ile başladı.

Sahne Tozu Tiyatrosu kurucusu Çağlar İşgören, Nişantaşı şubesi tarafından Sait Çiftçi İlkokulu'nda gerçekleşen buluşma hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir merkezli tiyatronun 12 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, 'Geçen yıl itibariyle İstanbul Nişantaşı'nda küçük bir şube açtık. Haldun Dormen ve Göksel Kortay burada ders vermeye başladılar. Bu bir deneme idi. Çok hoş geri dönüşler aldık.' dedi.

İşgören, tiyatro eğitimlerini usta çırak boyutunda ilerletmek istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Daha sonra, Zafer Ergin, Selçuk Yöntem, Zerrin Tekindor, Kandemir Konduk, Selçuk Borak, Serpil Günseli, Göksel Kortay ve yine Haldun Dormen'le bir kadro oluşturduk. Önümüzdeki sezon boyunca bu isimler öğrencilere eğitim verecekler. Buna master class eğitimi de denilebilir. Bu eğitimler 8 ay sürecek. Eğitimin sonunda geçen yıl da olduğu gibi, Haldun Dormen'in müzikal gösterisi olacak.'

Tiyatroculuğun kolay ve göründüğü kadar masum olmadığını ifade eden İşgören, 'Basit de değil. En güzeli bilgi, genel kültür paylaşımı ama herkesin her şeyden önce bu işin okulunu okuması gerekli. Eğer okuyamadıysa yine peşinden koşmalı. Hayallerinin peşinden koşmalı ama o kadar basit olmadığını bilinmesi gerekir. Bu eğitim de aslında bu yüzden var. Hayalleri, soyutu somuta döndürebilmek için demek daha doğru olur.' değerlendirmesinde bulundu.

Zerrin Tekindor, Zafer Ergin, Selçuk Yöntem ve Göksel Kortay'ın oyunculuk, diksiyon ve sahne uygulamaları, Dormen'in ise oyunculuk, genel kültür ve müzikal dersleri vereceği merkezde, Kandemir Konduk dramatik metin yazarlığı ile senaryo yazarlığı, Selçuk Borak ise dans dersleri verecek. Eğitime 18 yaş üzeri kişiler katılabilecek.
Kaynak: AA