Ulubey'de 'Dirilişin Zirvesi' Temalı Doğa Yürüyüşü

Ordu’nun Ulubey ilçesinde 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitlerini anma amacıyla ‘Dirilişin Zirvesi’ temalı doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ulubey'de 'Dirilişin Zirvesi' Temalı Doğa Yürüyüşü
Türkiye Dağcılık Federasyonu Ordu İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği etkinliğe 3 spor kulübünden 40 sporcu katıldı.

Ulubey İlçesi Kaymakamı Emrullah Temizkan ve Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan’ın da katılarak destek verdiği faaliyet Ordu merkezden hareketle başlayarak Zirve ve Güzelyurt Mahallesi’ne ulaşılmasının ardından yapılan dua ile son erdi.

Ordu Dağcılık İl Temsilcisi Özgür Yüksel düzenledikleri gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, etkinliği 15 Temmuz’da hain darbe girişimine karşı kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle karşı koyan ve şehit olanların anısına yaptıklarını belirtti.

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, “Dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirip tankın, topun, tüfeğin önünde durup tarih yazan demokrasi şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Allah bu aziz millete bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan ise yaptığı açıklamada, “15 Temmuz gecesi ülkemizin yükselişini ve birliğini hazmedemeyen hainler tarafından yapılmak istenen darbe girişimi şehitlerimiz, gazilerimiz ve vatandaşlarımızın dik duruşu vatan, millet, din aşkı ile sokağa çıkması ile bertaraf edildi. Maalesef bu darbe girişimi sonucunda birçok şehit verdik. 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi unutturmamak adına yürüyüş düzenleyen Dağcılık Ordu İl Temsilcisi Özgür Yüksel’e teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 15 Temmuz’da her şeyi göze alarak vatanımızı kurtaran şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA